Освітяни Новограда-Волинського чекають гостей із міста Стрия

Життя дарує нам чимало радісного, доброго, вічного, того, що хочеться постійно берегти і ніколи не втрачати. Дружба — це найцінніший скарб, даний коли-небудь людству. Чи можна знайти щось краще за взаємоповагу та взаєморозуміння між людьми? А якщо доброзичливі, дружні, приємні та взаємовигідні стосунки між школами? Саме на утвердження цих загальнолюдських цінностей спрямовано проект «People to people» («Люди до людей») –проект співпраці навчальних закладів Новоград-Волинського колегіуму та гімназії імені Митрополита Андрея Шептицького міста Стрия.

/Files/images/cnhbq 3.jpgРеалізація проекту розпочалася 10 років тому, а саме у квітні 2002 року. За цей час відбулося шістнадцять зустрічей, понад 140 гімназистів та 120 колегіантів побували в гостях один у одного.

25 січня чергова група гімназистів та вчителів прибувають до Новограда-Волинського.

/Files/images/cnhbq 2.jpgГостей із Стрия чикає цікава та насичена програма. І учителям, І учням є про що поговорити, обмінятися новинами, досвідом роботи, навчання та організації відпочинку. Приїзд гостей збігся із Тижнем математики та щорічною конференцією-захистом дослідницьких робіт та громадських проектів колегіантів 10-11 класів.
Гості також братимуть участь у півфіналі інтелектуальної гри "Зірка колегіуму", "Веселих стартах", конкурсі знавців історії стосунків "Новоград-Стрий", шаховому турнірі, побувають на уроках у 9-11 класах, відвідають Музей історії колегіуму, ознайомляться з діяльністю клубів та творчими групами газет та відеоновин.

Шістнадцять родин колегіантів чекають на приїзд гостей.

Довідка: стрийська гімназія імені Митрополита Андрея Шептицького, знаменитого вихованця цієї ж школи та борця за незалежність України, заснована ще у 1880 році під владою Австро-Угорської імперії, школа зазнала впливу австрійців і поляків. З 1944 по 1991 гімназія була закрита, як і більшість навчальних закладів Західної України.

П.К. Ліневич, завідувач інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 492

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.