Новоград-Волинський: школярі з міського колегіуму - найкращі в області юні знавці польської історії

Нещодавно на базі колегіуму відбулася ІІ обласна олімпіада з польської історії. Її організатором є Польське наукове товариство у Житомирі (ПТНЖ), спонсор - «Спільнота польська» (Варшава). Проведення обласної олімпіади у Новоград-Волинському колегіумі не є випадковим уроки польської запроваджені з дня заснування колегіуму - спочатку як факультативні уроки, а з 1999 року як основний навчальний предмет (друга іноземна мова). Навчальний заклад налагодив та підтримує дружні стосунки з сусідньою країною та щорічно реалізує обмін учнями та вчителями з гімназією з міста Люблін..

Учасники обласного творчого змагання подавали на конкурс свої власні ессе про життя та діяльність видатних поляків, котрі народилися на теренах України, лише після цього отримали запрошення для участі у ІІ турі. ІІ тур – це виконання тесту з історії Польщі. Після цього члени журі провели співбесіди з учасниками олімпіади. Темою розмови була власне робота про життя видатних поляків. За підсумками трьох турів було визначено переможців.

У категорії 8-9 класи всі три призові місця дісталися учням Новоград-Волинського колегіуму: Машевській Ользі (9Б клас, І місце), Горшкальовій Марині (9Б клас, ІІ місце), Інжиєвській Вікторії (9А клас, ІІІ місце).

Переможці отримали дипломи та нагороди.

Членами журі були: С.Рудницький, викладач політології університету І.Франка (Житомир), Ю.Кондратюк та Г.Махорін, викладачі історії Житомирського технологічного університету.

Олімпіада з польської історії - гарна нагода не лише продемонструвати власні знання, а й мотивація для їхнього удосконалення. А отриманні перемоги – завжди приємні та нагода привітати найкращих юних знавців польської історії та їх педагогів!

П.К. Ліневич, завідувач інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 347

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.