Засідання ММО вчителів зарубіжної літератури та російської мови

В умовах модернізації суспільства зростають вимоги до якості освіти загалом і філологічної зокрема, що сприяє зміщенню акцентів у підготовці сучасних педагогів та зануренню їх у професійний контекст.

Сьогодні відбуваються концептуальні зміни у змісті освіти, а відповідно в напрямках, завданнях, що орієнтують насамперед на розвиток комунікативної та творчої особистості. Загальноосвітня школа потребує сучасних учителів, які здатні ефективно працювати в умовах наукової інформації, ефективно втілюють інноваційні технології в освітній процес, прагнуть до професійного самовдосконалення та самореалізації. Саме ці питання є актуальними і розглядалися 20 серпня 2020 року на засідання методичного об‘єднання вчителів зарубіжної літератури та російської мови міста, яке відбулося на базі ЗОШ № 7. Голова ММО Сухова О.І., заступник директора з ВР і вчитель зарубіжної літератури ЗОШ № 7 проаналізувала роботу методичного об‘єднання за минулий рік.

Родзинкою роботи вчителів зарубіжної літератури міста є участь у проєкті «Души прекрасные порывы», започаткованому 11 років тому. Суть його полягає у спільному проведенні літературно-мистецьких свят з метою вшанування пам’яті письменників-ювілярів зі світовими іменами. Педагоги вирішили продовжувати цю гарну традицію, але у зв’язку з карантинними обмеженнями в цьому році змінити формат заходу. Швидше за все це будуть відеороботи у вигляді челенджа, але над деталями ще буде працювати творча група. Організаторами дійства будуть учителі ліцею № 1.

З методичними рекомендаціями МОН щодо викладання предметів у 2020-2021 н.р. колег ознайомила Волошина Н.Ю. (ліцей №11), а практичний психолог цього ж навчального закладу Нємєц Г.М. провела цікаву вправу «Як навчитися правильно жити».

Насамкінець педагоги поділилися досвідом проведення занять з учнями в умовах дистанційного навчання і вирішили створити банк методичних наробок для загального користування.

Сухова О.І., голова ММО

Кiлькiсть переглядiв: 660

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.