У ЗОШ 9 відзначили День української писемності

У ЗОШ 9 відзначили День української писемності

День української писемності та мови – це державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Традиційно в ЗОШ 9 було заплановано та проведено ряд тематичних заходів щодо відзначення Дня української писемності та мови. Метою заходів було формування в учнів почуття краси рідної мови, розвитку почуття національної гідності, мовних здібностей, виховання любові до національних традицій, народної мудрості, краси і гармонії рідного слова.

Учні школи активно долучилися до свята. Так, учні 5, 6 класів писали диктант «Історія нашого народу». 5 листопада в 10 класібуло проведено урок рідної мови «Мова – душа народу», на якому учні ставили театралізовані сценки за творами українських письменників.

Шестикласники презентували свої стінгазети «Краща мова єднання - українська», а в старших класах відбулося інформ-досьє «Мова і писемність у цікавих фактах».

До написання радіодиктанту національної єдності «Від бересту – до "цифри" долучилися учні та учителі.

9 листопада, у суботу учні 6 класів ЗОШ №9 відвідали Житомирський академічний обласний театр ляльок, Музей природи та краєзнавчий музей.

Цей святковий день об’єднав дітей, вчителів та батьків і показав високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.

Голова ММО Білецька Л. Д.

Кiлькiсть переглядiв: 402

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.