Заходи до Дня української писемності та мови у ЗОШ №10

Заходи до Дня української писемності та мови у ЗОШ №10

День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Традиційно 04-08 листопада 2019 року в Новоград-Волинській ЗОШ №10 було організовано заходи, приурочені цій події.

У фойє школи була розміщена барвиста книжкова виставка «Писемність та мова - жива плоть, яка створювалася мільйонами поколінь».

У 5-А і 6-Б класах відбувся І етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка. А учні 8 класу брали участь у мовознавчій вікторині «Найрозумніший», де в ігровій формі ставили проблемні питання, змагалися та імпровізували.

Також між учнями 11 класу 05.11 було проведено філологічний двобій «Попереду ЗНО», діти мали можливість повторити вивчені поняття та продемонструвати свої інтелектуальні можливості.

08.11 учні 9-их класів взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності і чудово виконали це складне завдання.

Протягом тижня було організовано перегляд відеороликів «Нащадки Кирила та Мефодія», а педагогом–організатором було започатковано цікавий відеофлешмоб «Я люблю українську мову, тому що…»

Щиро переконані, що без рідної мови жодна людина не почувається повноцінною частиною свого народу. То ж нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.

Кiлькiсть переглядiв: 395

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.