Заходи до Дня української писемності та мови в ЗОШ №7

Заходи до Дня української писемності та мови в ЗОШ №7

У Новоград-Волинській ЗОШ №7 до Дня української писемності та мови з 4 по 8 листопада відбувалися різноманітні заходи, в яких активну участь взяли учні та вчителі української мови.

Серед 5-8 класів відбувся конкурс стіннівок «Моя чудова українська мова», в якому перемогу здобули учні 6-В класу. Також школярі та вчителі долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під назвою «Від бересту - до «цифри».

Учителями української мови та літератури були проведені такі заходи: усний журнал «Мова - духовне багатство народу» (Овдіюк В.І.), вікторина «Квітни, мово наша рідна» (Ляшук І. Н.), усний журнал «Історія писемності від ієрогліфів до літер» (Шилова О. А.), інтелект-вікторина «З рідним словом міцніє держава» (Бучовська Т. В.).

8 листопада відбулося свято-зустріч з рідним словом «Слово - життєдайне джерело», проведене вчителями української мови та літератури Нестерчук Н. О. та Герасимчук Н. Ф. для учнів 5-7 класів. Основною метою заходу було донести до дітей думку про необхідність спілкування рідною мовою. Школярі декламували вірші, гуморески, а також виконували музичні номери.

Усі проведені заходи були спрямовані на виховання любові до рідної мови, розуміння її краси та необхідності для нашого життя.
Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.