Українсько-німецький рік мов завершено

Починаючи з літа 2017 та до літа 2018 року протягом Українсько-німецького року мов у закладах загальної середньої освіти Новограда-Волинського проведено низку заходів.

Учителі німецької мови СШ №4 та колегіуму взяли участь у фестивалі-відкритті року мов у Києві. Вуличний фестиваль відбувся на Контрактовій площі 09-10 вересня.

16 вересня група учнів 7-10-х класів НВК «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня» у кількості 16 чоловік під керівництвом учителів німецької мови Вітренка В.В. та Ничипорук Н.Ю. відвідали німецьке посольство у Києві і взяли участь у заходах під назвою «Німецький сад».

«Німецькі зодчі в архітектурних пам’ятках столиці України» - таку назву мала екскурсія центральними вулицями Києва, яку провів для гімназистів Новограда-Волинського вчитель німецької мови Вітренко В.В.

Із 18 по 30 вересня НВК, СШ №4, ЗОШ №6, ЗОШ №7, колегіум взяли участь у флешмобі «Зроби наступний крок» у рамках Українсько-німецького року мов.

26 вересня на базі НВК пройшов День європейських мов.

Із 8 по 14 жовтня у НВК тривала співпраця з носієм німецької мови, учасником прооекту з міжнародного обміну Рене Куфусом.

Учитель НВК Вітренко В.В. 19 жовтня взяв участь у зустрічі з німецькою делегацією на базі Львівської ЗОСШ №28 з поглибленим вивченням німецької мови.

12 жовтня учитель колегіуму Маркова О.С. взяла участь в обласному семінарі-практикумі «Використання хмарних технологій на уроках німецької мови».

Ничипорук Н.Ю. (НВК), Алексійчук Л.А. (СШ №4) взяли участь у роботі практичного семінару від Гете-інституту «Kinderuni in und ausser Schule», який проходив 03-04 лютого у м. Києві.

Краєзнавці Новограда-Волинського на чолі з учителем німецької мови НВК Вітренком В.В. сприяли встановленню (25 жовтня) меморіальної дошки на пошану уродженця міста Рівного Ніколауса Арндта - письменника, мецената, колишнього голови краєзнавчого товариства «Волинь».

Учителі німецької мови ЗЗСО міста взяли участь у вечорі-елегії «Хотів би я в слово єдине вмістити всю думу смутну», присвяченому 220-річчю з дня народження Гейне.

Алексійчук Л.А., учитель СШ №4, взяла участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» (номінація «Німецька мова»).

Організовано участь школярів у ІІ та ІІІ етапах всеукраїнської олімпіади з німецької мови, у навчанні в Школі «Обдарована дитина», у VІІ Всеукраїнському конкурсі з німецької мови «Орлятко». Про результативність роботи із переможцями міського етапу олімпіади з німецької мови свідчать два дипломи ІІ ступеня (Магденко Дарина, учениця 9 класу НВК, Голуб Олена, учениця 10 класу НВК) та два дипломи ІІІ ступеня (Савич Наталія, учениця 9 класу колегіуму, Шуляк Анастасія, учениця 10 класу НВК) на обласному етапі всеукраїнських змагань.

На високому рівні проведено літературно-музичне свято німецькою мовою "Lessjas FEST", присвячене 147-ій річниці з дня народження Лесі Українки та Року родини Косачів у Новограді-Волинському. Свято підготували і провели вчителі німецької мови Тетеря А.М., Опанасюк О.Л., Алексійчук Л.А. (СШ №4), Маркова О.С., Жовтецька Л.С. (колегіум), Дзюман І.І. (ЗОШ №7), Вітренко В.В. (НВК).

У рамках реалізації спільного проекту «Творимо суспільство разом – у політичному та повсякденному житті» вже четвертий рік поспіль відбуваються зустрічі делегацій з кращих представників учнівської молоді Новоград-Волинської СШ №4 та Баварської гімназії інтернатного типу з м. Візентайд з метою мовного стажування. Двічі на рік зустрічаються діти шкіл-партнерів. Українська делегація відвідує Німеччину восени, а навесні сама гостинно приймає друзів.

Цьогоріч 11 підлітків під керівництвом вчителів німецької мови СШ №4 Тетері А.М. та Опанасюк О.Л. провели два тижні з 3 жовтня по 15 жовтня 2017 року в чудовому німецькому містечку. Протягом 2017-2018 навчального року учасники міжнародного обміну реалізовували міжнародний проект «Разом творити суспільство – у політичному та повсякденному житті». У рамках реалізації цього проекту учні мали змогу відвідати історичні місця Німеччини, познайомитись з історією держави та її політичним устроєм, дізнатись багато нового про її політичних діячів.

На початку квітня делегація учнів з німецької гімназії на чолі з викладачами Мартіною Шенк та Клавдією Хайєк прибула до нашого міста на щорічну зустріч.

Підсумком тижня іноземних мов став пісенно-хореографічний фестиваль «Єврофест - 2018». Учні презентували європейські країни у своїх виступах, демонструючи вправність у хореографії та грі на музичних інструментах, подарували слухачам обробки європейських пісень та заряд позитиву.

У НВК, СШ №4, ЗОШ №6, ЗОШ №7, колегіумі (у цих школах вивчається німецька мова) протягом року проведено День Подяки (жовтень), тематичне інформування про ОктоберФест (жовтень), новорічно-різдвяний ярмарок (грудень-січень), тиждень німецької мови (лютий), педагогічні посиденьки (лютий), пасхальну виставку (квітень), створено відеоскарбничку мультфільмів та дитячих фільмів німецькою мовою.

У період з 18 по 26 квітня цього року вчитель німецької мови НВК Вітренко В.В. та старшокласниця Анастасія Шуляк на запрошення наукового товариства етнічних німців Волині взяли участь у науково-краєзнавчій конференції в містечку Нойдітендорф (Тюрінгія).

Протягом лютого-червня працював «Sprachclub in Deutach» для вчителів німецької мови із волонтером Корпусу Миру США в Україні Cherice Wallace – Hill.

Останній тиждень навчального року у рамках міжнародної співпраці з німецькою гімназією м.Візентайд у СШ №4 перебувала вчитель німецької та англійської мов - доктор Ульріке Сандмайєр-Хаус.

У рамках Дня Європи у травні проведено міський фестиваль німецької мови.

Організовано роботу німецькомовної групи при літньому мовному таборі в СШ №4.

15-16 червня Тетеря А.М., учитель СШ №4, взяла участь у Освітньому конгресі з основних питань реформування української освіти на тему «Школа майбутнього: шанси та перспективи» від Німецького культурного центру Goethe-Institut при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Із 20 по 22 червня Дзюман І.І., учитель ЗОШ №7, взяла участь у триденному очному тренінгу вчителів німецької мови, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 навчальному році.

Усі проведені протягом року заходи висвітлювались у місцевих ЗМІ, на сайті управління освіти і науки та інформаційно-методичного центру.

Олена Огородник, методист ІМЦ


Галерея " Українсько-німецький рік мов завершено"

Кiлькiсть переглядiв: 627

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.