Розширене засідання колегії управління освіти і науки

Згідно з планом роботи управління освіти і науки міської ради на 2018 рік розширене засідання колегії відбулося 26 квітня 2018 року в ЗОШ №5. Участь у роботі колегії брали Костеченко О.Ф., член виконавчого комітету, голова Ради громадського об’єднання фізичних осіб підприємців малого та середнього бізнесу «Звягельчани», Барашовець Г.П., заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення, Кащук В.М., начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Степанюк С.М., завідувач відділу інфекційних хвороб міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та керівники закладів освіти міста.

Розглянуто ряд важливих питань, зокрема:

1. Про стан організації харчування у закладах освіти міста.

Доповідачі: Ващук Т.В.,

Табакова А.О.,

Мікац О.А.

2. Про стан виконання рішення колегії УОН від 26.10.2017 року «Про організацію учнівського самоврядування у ЗЗСО міста».

Доповідач: Балаушко Т.М.

3. Про результати участі колегіуму в пілотному проекті із впровадження нового державного стандарту початкової освіти в рамках реформи «Нова українська школа».

Доповідач: Лінчук В.К.

Ващук Т.В., начальник управління освіти і науки міської ради звернула увагу на реформування освітньої галузі відповідно до чинного законодавства, зокрема: децентралізацію бухгалтерії УОН, роботу тендерного комітету в перехідний період, організацію харчування дітей в закладах освіти.

Начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Кащук В.М. звернула увагу присутніх на зміну законодавства щодо організації харчування, детально проаналізувала результати перевірки стану організації харчування в закладах освіти, відмітила високий рівень організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічних норм відповідно до чинного законодавства та значне покращення матеріально-технічної бази в закладах освіти міста.

Також з питань організації харчування виступила Степанюк С.М., завідувач відділу інфекційних хвороб міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», яка проаналізувала результати соціально-гігієнічного моніторингу в закладах освіти міста лабораторним центром, відзначила належну роботу закладів щодо дотримання санітарно-гігієнічного режиму.

У своєму виступі Костеченко О.Ф., член виконавчого комітету, голова Ради громадського об’єднання фізичних осіб підприємців малого та середнього бізнесу «Звягельчани» зазначив, що порівняно з минулим роком значно покращилася організація харчування в закладах освіти, окремо подякував керівникам закладів дошкільної освіти за естетичний смак облаштування освітніх приміщень та харчоблоків.

Балаушко Т.М., головний спеціаліст управління освіти і науки, розповіла про заходи, які були проведенні з організації учнівського самоврядування в закладах загальної середньої освіти.

Виконуюча обов’язки завідувача ІМЦ Лінчук В.К. проінформувала про успішне завершення впровадження пілотного проекту НУШ у 1 класі колегіуму.

По кожному з питань доповідачами були запропоновані узагальнені матеріали, а також рішення, які в подальшому будуть виконуватись через накази управління освіти і науки.

Кiлькiсть переглядiв: 511

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.