МЕТОДИЧНИЙ КАЛЕЙДОСКОП

Відповідно до плану роботи інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та з метою підготовки учителів початкових класів міста до впровадження нового Державного стандарту початкової освіти у 2018-2019 навчальному році, на базі закладів загальної середньої освіти відбулися семінари-практикуми з навчальних предметів у початковій школі та творчий звіт шкільного методичного об’єднання учителів ЗЗОС №2.

Значною в розвитку Нової української школи є роль учителя початкових класів у формуванні самоосвітньої компетентності молодших школярів. Саме це питання розкривали учителі ЗЗСО №4 в ході семінару-практикуму під час презентації (керівник ШМО, учитель вищої кваліфікаційної категорії Степчин С.Л.), відкритого уроку з літературного читання у 3-в класі з теми «Золоті зернята народної мудрості» (учитель вищої кваліфікаційної категорії Галицька В.І.), майстер-класу з теми «Формування критичного мислення молодших школярів» (учитель-методист Бонковська Л.Ф.), виховного заходу з теми «Наша мова калинова» (учитель вищої кваліфікаційної категорії Грибинюк Н.А.)

/Files/images/калейдоскоп.jpg Важливим завданням початкової школи є виховання в учнів національно-патріотичної свідомості. Радо вітали учасників семінару-практикуму з теми « Національно-патріотичне виховання молодших школярів» учителі та учні початкової школи ЗЗСО №6. З досвідом роботи школи з національно-патріотичного виховання поділилися учитель вищої кваліфікаційної категорії Ящук А.І. та вихователь групи продовженого дня Барановська Ю.І.(презентація). На уроці – подорожі з навчання грамоти в 1-б класі «Подорожуємо рідним містом» (учитель вищої кваліфікаційної категорії Гнесь Н.Ф.) та з предмету «Я у світі» у 3-б класі з теми «Права та обов’язки громадян» (учитель вищої кваліфікаційної категорії Марценюк В.А.) червоною лінією проходила робота над вихованням любові у дітей до рідного міста, його краєвидів та працьовитих людей, любові та поваги до рідного слова, українських державних та народних символів, рідної домівки, школи. У свою методичну скриньку учасники семінарів-практикумів відклали яскраві враження та нові методичні прийоми ефективної роботи учителів початкових класів ЗЗСО №4, №6.

/Files/images/калейдоскоп2.jpg Початкова школа – школа пізнання, розвитку, виховання. Під таким гаслом пройшов творчий звіт методичного об’єднання учителів початкових класів ЗЗСО №2, на якому були присутні голови методичних об’єднань учителів початкових класів шкіл міста. В програмі звіту: презентація системи роботи ШМО з компетентнісного підходу до викладання предметів у впровадженні Державного стандарту початкової загальної освіти як передумови реалізації виховних і розвивальних можливостей учнів, обгрунтування впровадження сучасних технологій у практику роботи учителів початкової школи, створення умов для професійного зростання, обміну досвідом та педагогічними знахідками (керівник ШМО Степанюк Т.М.); панорама відкритих уроків (учителі вищої кваліфікаційної категорії Степанюк Т.М. та Чаюн Н.І.) інформаційний дайжест «Нові підходи до організації НУШ» (методист ІМЦ Лінчук В.К); методичний калейдоскоп: «Родинне сонцеколо» - з досвіду роботи з батьками учнів (учитель вищої кваліфікаційної категорії Корсун С.С.,), «Інтегроване навчання: тематичний і діяльнісний підхід НУШ» ( учитель ІІ кваліфікаційної категорії Мойсук Н.О.); аукціон педагогічних знахідок ( учитель ІІ кваліфікаційної категорії Лугина А.О.).

Присутні керівники ШМО відзначили значну роль адміністрації, керівника ШМО Степанюк Т.М у створенні умов для професійного зростання учителів ЗЗСО №2 та відзначили, що ЗЗСО №2 є школою радості для дітей, творчості для учителів, спокою для батьків.

ВАЛЕНТИНА ЛІНЧУК, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 798

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.