Інтегрований семінар у ЗОШ № 9

Інтегрований семінар у ЗОШ № 9

30 листопада 2017 року в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 м. Новограда-Волинського відбувся інтегрований семінар-практикум учителів природознавства і образотворчого мистецтва «Формування життєвих компетентностей засобами природознавства та образотворчого мистецтва».

Учасників семінару привітали директор школи Мельник В.К. та заступник директора з навчально-виховної роботи Дейнека Л.В. Представники адміністрації ЗОШ № 9 висловили щирі вітання учасникам семінару, побажали плідної роботи на цей день, успіхів та творчої наснаги.

Учні 7-А класу на чолі з класним керівником Федорчук Л.П. представили виховний захід «Усе починається з добра», під час якого у супроводі цікавих слайдів підняли животрепетну тему домашніх улюбленців (до речі, семінар відбувся у Міжнародний день домашніх тварин). Школярі наголосили, що приділяти увагу проблемам великої кількості бездомних і здичавілих тварин необхідно завжди. З цією метою створюються спеціальні притулки для собак і котів, де тварин утримують, стерилізують, лікують. Практичний психолог школи Хоменко Л.П. поділилася родзинками досвіду роботи волонтерських загонів «Учнівські доброчинні соціальні проекти», запросила й інші навчальні заклади долучатися до громадських проектів.

Учасники семінару ознайомилися із експонатами виставки учнівських робіт «Світ прекрасного» (керівник Федорчук Л.П.), отримали змогу придбати сувеніри на згадку. Отримані кошти будуть передані на утримання міського собачого притулку.

Надалі присутні були поділені на робочі групи для відвідування майстер-класів. Для вчителів природознавства майстер-клас з теми «Використання інформаційних технологій на уроках природознавства» демонструвала Васянович Ж.М., учитель-методист вищої кваліфікаційної категорії. Жанна Миколаївна зазначила, що у час інформаційних технологій, актуальними є знання вікової психології, інтереси дітей і, відповідно до цих особливостей необхідно будувати сучасний урок, формувати найважливіші компетентності учнів. Вчителі образотворчого мистецтва брали участь у майстер-класі «Мистецький калейдоскоп» від Федорчук Л.П., старшого вчителя, де змогли ознайомитися і випробувати власні уміння у незвичайній техніці малювання на рідкій поверхні – ебру.

Заключна частина семінару-практикуму, як і завжди на таких заходах, була присвячена підбиттю підсумків та обміну думками. За словами педагогів, такі зустрічі мотивують та дають поштовх для подальшого розвитку у професійній сфері.

Світлана БОНДАРЧУК,
Наталія МАРЧЕНКО,
методисти інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 389

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.