Новітні технології при вивченні математики

29 листопада 2017 року в колегіумі відбувся майстер-клас учителя математики вищої кваліфікаційної категорії Кучерявцевої О.С. з теми «Формування графічної культури учнів на уроках математики засобами сучасних інформаційних технологій».

В теоретичній частині педагог розповіла про види графічних редакторів GRAN1, GRAN 2D, GRAN 3D, ознайомила з детальним застосування даних редакторів на уроках математики для розв'язання задач, рівнянь, систем рівнянь графічним методом.

Олена Сергіївна представила цикл завдань та розв’язання їх з використанням графічних редакторів та інтерактивної дошки. Учасники мали змогу переглянути можливості редактора та інтерактивної дошки.

Кучерявцева О.С. покроково продемонструвала розв’язання систем рівнянь, рівняння з модулями, рівняння з параметрами, їх графічне представлення.

Після закінчення майстер-класу гості колегіуму відвідали виховний захід для учнів 8 класів «Vivat інтелект». Гра проводилася за допомогою хмарного сервісу Kahoot під керівництвом Наумова М.С., учителя інформатики

За допомогою сайту Kahoot!, є можливість організовувати як на уроках, так у позаурочний час, інтелектуальні змагання. Саме вони і будують атмосферу здорового суперництва.

Ідея цих вікторин полягає в тому, що учні одночасно відповідають на одні і ті ж запитання, змагаючись один з одним. Підсумком є рейтинг найкращих результатів.

Саме поєднання новітніх технологій та традиційних методів навчання є найбільш доцільним у вивченні математики.

Заключною частиною заходів стали рефлексивні відгуки учасників, де кожен мав змогу висловити власну думку та побажання.

Олена КОСТЮК, методист ІМЦ

Фото можна переглянути тут

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.