Шкільний туризм

Шкільний туризм

У вересні 2017 року на базі ЗОШ №7 з метою популяризації спортивного туризму, пропаганди здорового способу життя серед учнівської молоді та педагогів міста відбувся міський семінар-практикум «Методика організації та проведення туристичної роботи в умовах ЗНЗ». Відповідно до плану роботи і теми семінару були розглянуті як теоретичні так і практичні аспекти організації та проведення туристичної роботи у навчальному закладі. Олег Миколайович Примак, досвідчений учитель ЗОШ №7 та керівник туристичного гуртка, ознайомив учасників семінару із необхідним туристичним обладнанням, продемонстрував техніку в’язання туристичних вузлів, наголосив на дотриманні правил техніки безпеки під час туристичних змагань, належній фізичній підготовці туристів. Учитель, разом з учнями, організував проходження дистанції «Смуга перешкод» учасниками семінару.
Варто зазначити, що шкільний туризм – це не тільки «смуга перешкод», мотузки, страхувальні системи, карабіни, пруси, репшнури, а й спілкування з однодумцями, намет, багаття, смачний обід, мелодія гітари…
/Files/images/туризм 2017 1.jpg Підводячи підсумки семінару, учителі загальноосвітніх навчальних закладів обмінялися досвідом щодо підготовки учнів до туристичних випробувань, обговорили проблему відсутності навчально-матеріальної бази, необхідної для організації туристичної роботи у школі та підготовки учнів до міських і обласних змагань.

Світлана Бондарчук , методист ІМЦ

Кiлькiсть переглядiв: 589

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.