Педагоги-«дошкільники» вчаться зміцнювати пам’ять

У новоград-волинських педагогів-"дошкільників" користуються популярністю тематичні тренінги, які, крім навчального й розвивального навантаження несуть заряд задоволення від спілкування з колегами й позитивні емоції та враження.

На тренінгу з теми "Як працювати із пам'яттю, щоби бути успішним фахівцем" (ведучий Кондратець І.В.) педагоги:
1) обговорювали причини погіршення пам'яті (визначили, зокрема,такі: інформаційне "болото", стан здоров'я, особливості психологічного стану (стрес, загальмованість, розсіяність, лінь), спадковість);
2) визначали закони, які діють при запам'ятовуванні;
3) складали перелік "топ-подій власної професійної діяльності" й окреслювали закони, за якими вони запам'ятались;
4) дізнавались про мистецтво запам'ятовування - мнемотехніку, апробували її методи й прийоми ("Ланцюжок", "Мотрійка");
5) повправлялись у запам'ятовуванні слів в іграх "Вікно", "Від 1 до 10", "Пам'ятай ім'я своє";
6) створили зразки ментальних карт (алгоритмічний засіб графічного відтворення великого обсягу інформації) для роботи з дітьми "Мама", "Комахи"; з дорослими: "Гіперактивна дитина", "Педагогічна рада", "Заняття", "Рефлексійна жінка".

Своєрідним домашнім практикумом із закріплення теми для учасників стане педагогічна шпаргалка "Вузлики на пам'ять" та порадник "Шляхи зміцнення пам'яті".

Спасибі всім за активність і небайдужість, здатність бути "тут і тепер", доброзичливість і толерантність, щирість і відкритість:)

І.Р.Самойленко, головному спеціалісту управління освіти і науки, - окремі слова подяки за підтримку й активну участь у роботі тренінгу.

ДЯКУЄМО адміністрації ДНЗ №14, зокрема, завідувачці Т.В.Гапоненко та вихователю-методисту Л.В. Богомоловій за створення сприятливих умов для проведення заходу:)

Інна Кондратець, методист ІМЦ

Фото можна переглянути тут

Кiлькiсть переглядiв: 344

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.