День цивільного захисту та об’єктового тренування у НВК



Сонячного весняного ранку приміщенні НВК пролунав анонімний телефонний дзвінок. Невідомий сповістив про «замінування» навчального закладу… Звичайно ж, «мінування» було вигаданим.

Саме так розпочався день ЦЗ та об’єктового тренування у навчально-виховному комплексі «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня».
Аналіз проведення Дня ЦЗ свідчить, що всі заплановані заходи, в яких брали участь керівний та особовий склад НВК, особовий склад невоєнізованих формувань ЦЗ, весь постійний склад учнів 1-10 класів, проведені в повному обсязі.

Після ввідної «Загроза мінування», з приміщення НВК було оперативно евакуйовано понад 800 учасників навчально-виховного процесу. Збір відбувся на території перед центральним входом гімназії.
За сценарієм заходу, в будівлі НВК було закладено вибуховий пристрій. Про «замінування» було повідомлено до МНС та військової частини, звідки на виклик оперативно прибув саперний підрозділ. Вибуховий пристрій було «знешкоджено». Професійні дії військових викликали захоплення учнів та педагогів.

Знання та практичні вміння у разі виникнення НС продемонстрували члени невоєнізованих формувань на чолі з командирами ланок. На належному рівні пройшли ґрунтовно підготовлені класними керівниками тематичні години та радіоінформування учасників навчально-виховного процесу.

Начальник штабу ЦЗ Яценко В.М.


Галереї "Загроза мінування НВК 2015"

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.