Заходи в Новоград-Волинській ЗОШ №2 до відзначення 120-ї річниці від дня народження Максима Рильського

З метою вшанування пам’яті нашого земляка Максима Рильського в Новоград-Волинській ЗОШ № 2 з 19.03 по 09.04.2015 року були проведені тематичні заходи, присвячені 120-й річниці від дня народження М.Т. Рильського, у яких взяли участь учні 1-11 класів.

У шкільній бібліотеці діє тематична виставка літератури «Максим Рильський і Житомирщина».
9 квітня у святковій атмосфері пройшов шкільний конкурс читців-декламаторів «Троянди й виноград», у якому взяли участь учні 1-11класів.

/Files/images/рильський зош 2 2.jpg/Files/images/рильський зош 2 3.jpg/Files/images/рильський зош 2 4.jpg У ході наукової конференції, яка пройшла 8 квітня, учні мали змогу переглянути телепередачу Леоніда Харшана «Як на духу» про невідомі факти із життя Максима Рильського. Школярі 10-х та 11 класів читали проникливо поезію митця, розповідали цікаву інформацію про життєвий та творчий шлях поета. Маловідомим фактом із біографії Максима Рильського та Остапа Вишні поділилася з присутніми Л. Г. Гарбовська, яка намагалася створити атмосферу свята від початку і до кінця конференції.

С.С. Степаницька з учнями 6 класу провела усний журнал «У слові рідному велика сила є, що розбива граніт і золото кує».
Мандруючи сторінками журналу, учні ознайомились з життєвим шляхом відомого земляка М.Т. Рильського. Шестикласники декламували напам’ять поезії, вірш «За мир у всьому світі» найбільше вразив, бо тема є актуальною і на сьогодні. Яскраві зразки пейзажної лірики сподобались усім школярам.

Кiлькiсть переглядiв: 494

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.