Новоград-Волинський: семінар учителів та представників культури і мистецтва

«У кожному серці є місце для творчості» - такий лейтмотив вибрали для проведення заходу педагоги ЗОШ №10. Міський семінар учителів образотворчого мистецтва та художньої культури з теми «Продуктивне навчання як засіб розвитку художніх здібностей, творчості на уроках мистецьких дисциплін» проводився у рамках творчої лабораторії учителя вищої категорії, учителя-методиста О.П.Лавренюк. У заході взяли участь педагоги загальноосвітніх шкіл та ДНЗ (№4, 16), представники інформаційно-методичного центру, випускниця ЗОШ №10 Інна Талько та почесні гості – міський художник Віктор Фурман та директор музею родини Косачів Сергій Куценко.

Програма семінару передбачала:

  • ознайомлення з матеріалами виставки робіт випускників ЗОШ №10 (Інна Талько, Катерина Самохіна);
  • урочисте відкриття музею дитячої творчості;
  • художній бомонд «Звягельська палітра» (презентація «Божий дар», присвячена художникам Фурманам (батькові і синові); рефлексія роботи над проектом ІМЦ та ММО учителів образотворчого мистецтва «Звягельська палітра» (ідейний натхненник – завідувач ІМЦ П.К.Ліневич);
  • майстер-клас «Чарівні капелюшки. Техніка плетіння з газети».

Атмосфера заходу була наповнена чудовими виступами юних екскурсоводів (учні 7 класів: Тетяна Горбаченко, Тетяна Данильчук, Аня Вікторовська, Ліля Корнійчук, Ярослава Бадах, Аліна Бучинська, Світлана Дмитренко, Влад Весельський, Юля Новак); сонячною енергію яскравих робіт, виконаних учнями та вчителями, захопленням красою мистецтва і духовним сприйняттям вічних цінностей, міркуваннями стосовно шляхів розвитку у дітей творчих здібностей та виховання інтересу і пошанування своїх талановитих земляків.

Цікаво і захоплено розповідав Віктор Фурман про етапи творчого шляху (власного і батьківського), щиро ділився враженнями стосовно побаченого в школі, схвально відгукувався про подвижницьку роботу вчителів О.П.Лавренюк та Т.В.Запаловської. Сергій Куценко у свою чергу згадував про особисті зустрічі з міськими митцями, уточнював інформацію про експозиції та роботи художників.

Семінар проходив за активної участі та підтримці представників адміністрації школи – директора В.Г.Федорчука, заступників директора Т.П.Шевчук, А.В.Вакульчук).

Учасники семінару позитивно оцінили експонати музею, за якими стоїть копітка праця, любов до дітей і професії, трепетне ставлення до будь-якого прояву таланту у школярів; зворушливу презентацію О.П.Лавренюк, присвячену міським художникам; здобуті уміння й навики у цікавому й корисному майстер-класі; подякували В.Фурману, колишньому директору, а наразі учителю Школи мистецтв, за творчий внесок у справу виховання учнівської обдарованої молоді; С.Куценку – за активну життєву позицію і допомогу у мистецьких проектах; побажали педагогічному колективу школи професійних здобутків; нових ідей і проектів; сил, знань, умінь, мудрості у процесі плекання творчої особистості; плідної співпраці освітнього закладу і Школи мистецтв.
На пам'ять про зустріч гості отримали альманах з матеріалами проекту «Звягельська палітра» (спонсор друку – голова обласної спілки художників І.А.Величко), дитячі поробки у техніці оригамі, а ще позитивний настрій і щемливі відчуття причетності до прекрасного і талановитого світу, створеного людьми рідного міста.

Інна Кондратець, методист ІМЦ


Галереї "Семінар учителів та представників культури і мистецтва"

Кiлькiсть переглядiв: 315

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.