Національно-патріотичне виховання дітей у школах міста Новограда-Волинського

На виконання плану заходів управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, затверджених наказом управління освіти і науки Житомирської ОДА від 29.10.2014р. №294 “Про затвердження плану заходів управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді” інформаційно-методичний центр управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради вивчив та узагальнив досвід роботи педагогічних колективів шкіл міста з національно-патріотичного виховання. Усі, хто бажає, використовуючи посилання на сайти ІМЦ, ЗНЗ мають змогу докладніше ознайомитися із формою, змістом проведення конкретних заходів.

1. На сайті ІМЦ http://nv-imc.edukit.zt.ua розміщено міський план заходів з національно-патріотичного виховання, виставка малюнків патріотичного змісту – фоторепортаж, проведення благодійних акцій у ЗНЗ міста.

2. У грудні 2014 року на базі Новоград-Волинської загальноосвітньої школи №6 проведено семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів “Роль національно-патріотичного виховання у формуванні духовного та морального світогляду школярів” (матеріали розміщено на сайті ІМЦ- http://nv-imc.edukit.zt.ua)

3. Новоград-Волинський НВК “Гімназія імені Лесі Українки-школа І ступення”- http://nv-nvk.edukit.zt.ua - педагогічна рада школи з теми: “Роль класного керівника, вчителя-предметника, батьків, керівників гуртків у вихованні громадянина, патріота України, зорієнтованого на загальнолюдські цінності, духовність та здоровий спосіб життя”, робота волонтерських загонів, проведення флеш-мобів, зустрічі з учасниками АТО.

4. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №2- http://www.nv-school2.edukit.zt.ua/- одним із розділів програми “Розвиток школи-родини” є “Патріотичне виховання учнівської молоді”, уроки мужності, діяльність волонтерських загонів.

5. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №3 -http://nv-school3.edukit.zt.ua – зустрічі з учасниками АТО, робота волонтерського загону, проведення акцій.

6. Новоград-Волинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів “Школа сприяння здоров’ю” - http://nv-school4.edukit.zt.ua/ - педагогічна рада школи з теми: “Національно-патріотичне виховання в сучасній школі”, проведення флеш-мобів, зустрічі з учасниками АТО, шкільний проект “Мамо,не плач”.

7. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №5 - http://nv-school5.edukit.zt.ua - благодійні ярмарки, загальношкільний проект “Я люблю Україну”, зустрічі з учасниками АТО.

8. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №6 - http://nv-school6.zt.sch.in.ua - зустрічі з учасниками АТО, робота волонтерського загону, благодійні акції, організували виготовлення маскувальної сітки.

9. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №7- http://sevenschool.org/-робота волонтерського загону “Надія”, зустрічі з учасниками АТО, уроки Мужності, організували виготовлення маскувальної сітки.

10. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №8- http://nvs8.ucoz.ua – зустрічі з учасниками АТО, робота волонтерського загону.

11. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №9 - http://nvs9.at.ua - патріотичні дні, флеш-моби, уроки Мужності, робота волонтерського загону, зустрічі з учасниками АТО (на сайті школи розміщення відеоматеріалів з вказаних заходів).

12. Новоград-Волинська загальноосвітня школа №10 - http://school10nv.at.ua/ - патріотичний фото вернісаж, робота волонтерського загону, зустрічі з учасниками АТО, благодійні акції.

13. Новоград-Волинський колегіум - http://nvkolegium.sytes.net – зустрічі з учасниками АТО, благодійні ярмарки

/Files/images/Слайд3 мир.jpg/Files/images/IMG_3825 мир.jpg Звичайно, що це є не повний перелік усіх заходів, які проведені у школах Новограда-Волинського, але і він дозволяє зробити загальний висновок про значну та результативну роботу педагогічних колективів. Скарбничка досвіду здійснення національно-патріотичного виховання дітей постійно поповнюється.

Інформаційно-методичний центр планує надалі узагальнювати та популяризувати досвід з національно-патріотичного виховання у рамках міських та обласних методичних заходів, на шпальтах міської преси та фахових часописів, сайтів ІМЦ та Житомирського ОІППО.

Павло Ліневич, завідувач інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 513

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.