Як у Новоград-Волинському проходить ЗНО

Уже пройдено екватор у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання знань у 2014 році: 6 з 12-ти тестувань позаду. Хтось з абітурієнтів вільніше дихає - все здав і залишилось очікувати результатів, а хтось ще має попереду 2 чи 3 предмета.

Один із масових іспитів з математики у місті Новограді-Волинському повинні були складати 635 абітурієнтів - 31 один з яких на тестування не з’явилися. Математику здавали у дві сесії (два дні). Для цього у місті було створено два пункти тестування (НВК та ЗОШ №6).

Тестування з географії (вперше в Україні ЗНО здавали у суботу) тільки в одному пункті тестування (ЗОШ №7) з 278 абітурієнтів не явилися 18.

У цілому три дні тестування забезпечували процедуру ЗНО понад 150 освітян Новограда-Волинського. На кожному тестуванні були присутні уповноважені особи Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. Медичну підтримку абітурієнтам забезпечували медичні працівники райміськТМО. За збереження документів відповідали представники ДСО, а до охорони зовнішнього порядку біля пункту тестування залучалися правоохоронці. Дев’ять громадських спостерігачів зауважень щодо процедури проведення ЗНО не мали.

Важливо на пункт тестування абітурієнтам приходити вчасно (не пізніше 10.45), зі своїми документами (запрошення на тестування, сертифікат учасника ЗНО, документ, який засвідчує особу). Є випадки, коли не всі документи беруть з собою абітурієнти або являються не на той пункт тестування («а яка різниця?»). Перед кожним тестуванням інструктори попереджають та закликають абітурієнтів про необхідність залишити у спеціально відведених у кожній аудиторії місцях будь-які «носії інформації» (друковані або електронні), пристрої зчитування, прийому та передачі інформації такі як телефони, флешки, навушники інші.

Цього року на Житомирщині зафіксовано непоодинокі факти використання мобільних телефонів під час тестування. Неважливо, чи використовував абітурієнт пристрої під час тестування, чи тільки «забув» їх здати. Таких випадків в області вже зафіксовано понад 10.

На жаль, на тестуванні з математики у місті Новограді-Волинському, представник служби охорони за допомогою металевого детектора під час технологічної перерви знайшов у абітурієнта «другий примірник» мобільного телефону. У цьому випадку складається акт про порушення процедури проведення ЗНО, а учасник тестування вилучається з пункту тестування. Такі абітурієнти вже не зможуть стати студентами вишів у цьому році.

Організатори ЗНО у місті Новограді-Волинському бажають усім абітурієнтам спокійного та успішного вирішення тестових завдань і очікуваних результатів!

Павло Ліневич, завідувач ІМЦ

Галереї "ЗНО-2014"
Кiлькiсть переглядiв: 365

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.