Новоград-Волинський: У методичну роботу - сучасні інформаційні технології

Навчаючи педагогів впроваджувати нові інформаційні технології у навчально-виховний процес, представники методичних служб не залишаються осторонь ІКТ у власній роботі.

Нагоду використати сучасні підходи для отримання інформації з підготовки до нового навчального року, поспілкуватися за допомогою мережі Інтернету з представниками Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України та Інституту педагогіки НАПН України методисти інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради мають завдяки участі у Всеукраїнському педагогічному інтерактивному марафоні «Суспільний діалог: актуальні питання освіти» на запрошення видавництва «Ранок». При організації видавництва, підтримці та участі представників Міністерства освіти і науки України у червні 2014 року проводиться цикл вебінарів з питань розвитку галузі освіти.

У рамках марафону передбачено 25 вебінарів за участю провідних фахівців у галузі початкової та загальної середньої освіти: представників Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, співробітників Інституту інноваційних технологій і змісту освіти; науковців Інституту педагогіки НАПН України; авторів видавництва «Ранок».

На вебінарах розглядаються питання про особливості впровадження нових Державних стандартів освіти; удосконалення змісту й методів навчання та виховання в умовах реалізації нових освітніх тенденцій; особливості нових програм для 3-х і 6-х класів та їх сучасного навчально-методичного забезпечення; індивідуальні особливості школярів, що є визначальними для організації певного етапу навчального процесу; специфіку підготовки учнів до ЗНО; використання здоров’язберігаючих технологій як засобу формування в учнів позитивної мотивації на здоровий спосіб життя; шляхи використання інтерактивних технологій у навчальному процесі та багато іншого. До участі у вебінарах методисти ІМЦ залучають також педагогів ЗНЗ міста.

На 11 червня методисти ІМЦ вже взяли участь у 9 вебінарах, у роботі яких, скориставшись можливістю, активно висловлювали пропозиції та зауваження, ставили запитання й отримували відповіді з перших вуст. Приємно, що багато хто зі спікерів вебінарів вже впізнають новоград-волинських методистів та говорять про необхідність продовження співпраці з представниками освітян нашого міста.

За результатами проведення усього циклу вебінарів ІМЦ підготує файли про відеозв’язок, отримає від видавництва «Ранок» методичні посібники та підручники для представлення їх на серпневих засіданнях міських методичних об’єднань. А головне – матиме можливість удосконалити рівень інформаційно-методичної допомоги педагогам навчальних закладів Новограда-Волинського.

/Files/images/вебінар 2014.png

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 383

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.