У Новограді-Волинському триває зовнішнє незалежне оцінювання.

5-6 червня абітурієнти складали у дві сесії тестування з української мови та літератури.Тестування з цього предмету є обов’язковим для усіх, хто поступає у вищі навчальні закладми незалежно від спеціалізації, а тому є найбільш масовим. У цілому на два пункти тестування у нашому місті (НВК, СШ №4) на ЗНО з української мови та літератури пройшли 94% від зареєстрованих. Загальна кількість залучених до проведення тестування педагогічних працівників складає біля 200. На кожному з тестувань брали участь уповноважені особи Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. За умовами проведення тестування протягом двох днів слідкували 12 громадських спостерігачів (в основному представники батьківських комітетів шкіл Новограда-Волинського). Зовнішній громадський порядок у пунктах тестування забезпечували представники міліції.

На випробування з української мови та літератури відводилося три години за які абітурієнти повинні були показати знання дактилів, амфібрахіїв, анапестів та підметів з присудками та інші філологічні поняття. Та ще написати твір
На пунктах тестування відповідно до регламенту створюються необхідні умови для усіх абітурієнтів, у тому числі і для молодих людей з особливими потребами.

Ще раз звертаємо увагу абітурієнтів на необхідність приносити с собою необхідні документи. В інформаційному бюлетені, який отримує кожен учасник ЗНО разом із Сертифікатом, чітко вказано, цей перелік та попереджається про те, що «Абітурієнт зобов’язаний протягом часу, відведеного на складання тесту, не мати при собі засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації і т. д.».
Вже стало традицією під час ЗНО проводити технологічну перерву. Представники Державної служби охорони за допомогою металошукачів перевіряють наявність у учасників тестування технічних засобів передавання та отримання інформації. Виявили і майбутніх вступників, які прийшли з телефоном, мікрофонами, навушниками, флешками – усі ці речі повинні здати у спеціально виділенні місця. У разі, якщо цього не відбулося, а про це попереджають інструктора перед кожнім тестуванням – абітурієнта величають з пункту тестування. Таких абітурієнтів з двох предметів (іноземна мова та українська мова та літератури), за повідомленням Українського ЦОЯО, в Україні вже виявили понад 200. Усі ці абітурієнти позбавлені права складати ЗНО з у поточному році. Натомість, в країніне зафіксували жодного випадку, коли в Інтернеті, до завершення тестування, встигли оприлюднити завдання чи коди правильних відповідей.

У разі поважних причин неявки на ЗНО (хвороба, участь у міжнародних змаганнях, смерть близької людини тощо), абітурієнт протягом п’яти днів з дня проведення тестування майбутній вступник повинен подати заяву і відповідні документи, що доводять його важливі причини неявки. Для підтвердження поважної причини неявки на ЗНО повинна бути медична довідка форми 95-о чи лікарняний (у випадку хвороби), документи, що підтверджують участь абітурієнта у міжнародних змаганнях, турнірах тощо.
Усі нестандартні ситуації (пропуску на пункт, вилучення, умов проведення інші), на честь організаторів ЗНО, доброзичливо розглядаються індивідуально.


Галереї "ЗНО-2014"

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центром
Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.