Інноваційна діяльність педагогів м. Новограда-Волинського

19 квітня 2012 року у нашому місті на базі інформаційно-методичного центру управління освіти і науки та СШ №4 відбувся обласний семінар вчителів географії та методистів, відповідальних за викладання географії у ЗНЗ області з теми «Інноваційні підходи до викладання географії у загальноосвітніх навчальних закладах Житомирської області».

/Files/images/IMG_2456.jpgУчасників семінару гостинно зустрічали учні та педагоги спеціалізованої школи №4. Учні 5-А класу, переможці міського конкурсу «Клас року-2012», урочисто вітали гостей із всієї Житомирської області, презентуючи свій клас та школу.

/Files/images/IMG_2471.jpgЗмістовною та насиченою була програма семінару. Павло Казимирович Ліневич, завідувач ІМЦ, ознайомив учасників семінару із сучасним станом розвитку освіти м. Новограда-Волинського, реалізацією міської програми «Обдаровані діти», інноваційними формами роботи з учнями, досягненнями педагогів. Володимир Миколайович Яценко, заступник директора з навчально-методичної роботи НВК, представив матеріали з досвіду роботи навчального закладу в напрямку енергозбереження.

/Files/images/IMG_2496.jpgВчитель географії СШ №4 Людмила Володимирівна Макарчук провела відкритий нетрадиційний урок у 9-А класі з теми «Промисловість міста Новограда-Волинського». Урок побудований у формі інвестиційного форуму, на якому розглядалася діяльність кожного промислового підприємства міста. Школярі та вчителі-учасники семінару були об’єднані у групи «Підприємці», «Журналісти», «Інвестори». «Учні-підприємці» підготували змістовні презентації, в яких висвітлювалися особливості виробництва промислових підприємств, асортимент продукції, міжрегіональні та міжнародні зв’язки. «Учні-журналісти» вели активну дискусію з «підприємцями», з’ясовуючи «слабкі» та «сильні» сторони виробництв. «Інвестори» належним чином оцінили представлені матеріали та визначили перспективні підприємства нашого міста.

Учасники семінару обмінялися досвідом з впровадження інноваційних педагогічних технологій у навчально-виховний процес та ознайомитися з системою роботи вчителя географії СШ №4 Л.В. Макарчук. Варто зазначити, що Людмила Володимирівна завжди творчо підходить до планування навчально-виховного процесу з географії та практикує нетрадиційні уроки. Такий підхід забезпечує стійкий інтерес до навчання в учнів та високу якість праці вчителя.

Перебуваючи в стінах СШ №4, не можна було не відвідати історико-краєзнавчий музей, в якому зібрані геологічні та археологічні пам’ятки з різних районів та населених пунктів Житомирської області. Завідувач музею Олександр Миколайович Дроздюк ознайомив присутніх з напрямками роботи музею, представив цікаві експонати, поділився досвідом роботи з обдарованими учнями.

Важливим напрямком роботи педагогічних колективів ЗНЗ м. Новограда-Волинського є організація проектної діяльності з енергозбереження та екології. Гості нашого міста мали нагоду побачити виступи кращих агітколективів міста ЗОШ №5, СШ №4, презентацію проекту з енергозбереження команди-переможця міського фестивалю з енергозбереження ЗОШ №9.

В рамках семінару інформаційно-методичним центром також були організовані екскурсії на промислове підприємство «Техна» та до музею Лесі Українки.

Методист з географії Житомирського ОІППО Петро Іванович Щербань та методисти РМК (ММК, ІМЦ) позитивно оцінили заходи проведені за програмою обласного семінару з теми «Інноваційні підходи до викладання географії у загальноосвітніх навчальних закладах Житомирської області» та роботу міських методичних об’єднань вчителів суспільно-природничого циклу.

С.А. Бондарчук, методист ІМЦ

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.