Володимир Литвин: добра освіта - це успіх у житті молодих людей

Добра освіта - це успіх у житті молодих людей, адже майбутнє людства буде ґрунтуватись на інтелекті і знаннях. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України В.Литвин у вівторок 17 квітня під час зустрічі з викладачами та учнями Новоград-Волинського навчально-виховного комплексу "Гімназія імені Лесі Українки - школа першого ступеню", й їхніми друзями - школярами з Німеччини - учасниками міжнародного учнівського обміну, які бажали більше дізнатися про освіту в Україні, краще зрозуміти один одного.

Відповідаючи на запитання учнів, керівник парламенту звернув особливу увагу на необхідності зміни ряду пріоритетів у освітній сфері. На думку В.Литвина, потрібно виправити перекоси, які призводять до підміни якості навчальних закладів їхньою кількістю, мотивувати молодих людей здобувати вищу освіту на наукоємних високотехнологічних спеціальностях. Якість шкільної освіти також має бути вищою, а мотивація вчителів підкріплена відповідною державною політикою.

Він висловився проти закриття малочисельних шкіл у сільській місцевості, бо «механічно закрити школу і дати автобус - це лише половина справи, адже треба переконати батьків, що у школі, далекій від дому, їхнім дітям буде добре», а суспільне життя в селі не «згасне» із закриттям школи. Хоча, за словами В.Литвина, лишається беззаперечним той факт, що витрати на одного учня у сільській некомплектній школі у двічі більші, ніж у місті.

Голова Верховної Ради, підкреслив, що партнерська співпраця Новоград-Волинської Гімназії зі школами з Німеччини - це добра можливість для молоді пізнавати світ, економічні і суспільні особливості різних країн. «Я мав хорошу годину для цікавого спілкування», - сказав В.Литвин.



За інформацією
прес-служби Голови ВРУ

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.