Великий син великого народу

Тарас Шевченко є символом народної волі та високих моральних устоїв, людина, яка жила в непростий час і зробила вагомий внесок у розвиток української мови та нашої культури в цілому.

В рамках року Тараса Шевченка в Україні та з нагоди 200-річчя від дня народження великого Кобзаря 24 лютого в бібліотеці-філії №5 для юнацтва спільно з учнями 6-тих та 9-тих класів ЗОШ №3 (класні керівники Класович С.П., Свістунова О.П.) організували та провели літературно-музичну композицію «Великий син великого народу». На заході присутні /Files/images/IMG_1584.JPG познайомились з життєвим та творчим шляхом Т.Шевченка, з його мистецькою спадщиною, з значенням творчості поета в розвитку світової культури. Діти не просто вшанували пам’ять геніального поета, а й відчули його не вмируще слово серцем. В залі линули пісні на слова Т.Шевченка,звучала чарівна музика бандуристів палацу шкільної молоді (керівник Мартинюк В.І.). Із уст читців звучала поезія Шевченка.

До уваги учасників була представлена книжково-ілюстративна виставка «Вічний,як правда»,про життєвий і творчий шлях Т.Шевченка. Спливають роки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є і буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова:

І мене в сім’ї великій,

У сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом’янути

Незлим тихим словом

На завершення всі присутні, разом з учасниками, стоячи , виконали українську народну пісню на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Людмила Захарчук, бібліотекар ЗОШ №3
Кiлькiсть переглядiв: 355

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.