Новоград-Волинський НВК на шляху до якісної освіти

Відповідно до плану роботи управління освіти і науки, інформаційно-методичного центру з педагогічними кадрами 20 лютого у навчально-виховному комплексі «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня» відбувся міський семінар директорів шкіл з теми «Організація роботи НВК на шляху до якісної освіти». У семінарі брали активну участь начальник управління освіти і наук О.В. Ільяхова та заступник начальника Т.В. Ващук, які привітали учасників семінару, проінформували про напрямки розвитку освіти міста Новограда-Волинського та прокоментували основні конкретні показники її динаміки. Завідувач ІМЦ П.К. Ліневич у своєму виступі ознайомив з основними підходами та критеріями вимірювання якості освіти, проілюструвавши загальні підходи щодо оцінювання якості освіти з досягненнями галузі освіти нашого міста.

/Files/images/DSCN5148_1.jpg/Files/images/DSCN5176_1.jpg/Files/images/DSCN5179_1.jpg Директори шкіл уважно вислухали презентаційні матеріали з організації діяльності навчального закладу дирекції НВК - директора Рошки Ю.А., заступників директора: Гайдук Л.А., Кононцевої Н.М., Яценка В.М., Ломової В.В. У виступах проаналізовані досягнення колективу з управлінської, навчально-виховної та методичної роботи.

Використовуючи технологію діалог—анкетування (відповіді на питання анкети визначали презентаційні матеріали), учасники семінару оцінили основні досягнення у роботі НВК та порівняли з досягненнями шкіл, які вони представляють.

У рамках відкритого вернісажу педагогічних ідей було продемонстровано творчий калейдоскоп з п’яти уроків: урок природознавства у 1-А класі «Звірі» (Осінська Г.К., учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель); урок інформатики у 5-А класі «Опрацювання графічних зображень» (Мартинюк Л.І., учитель І кваліфікаційної категорії); урок англійської мови у 8-А класі «Гроші» Савчук Т.А. (учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель); урок англійської мови у 2-Б класі «Одяг» (Яковенко Я.О., учитель І кваліфікаційної категорії); урок геометрії у 10-А класі «Теорема про три перпендикуляри» (Антипчук Л.А., учитель вищої кваліфікаційної категорії).

рамках ОN-line зв’язку відбувся скайп-діалог з теми «Сучасні підходи до організації інноваційної освітньої діяльності» з І.І. Смагіним, проректором Житомирського ОІППО, доктором педагогічних наук. Дистанційне спілкування надало можливість керівникам шкіл Новограда-Волинського з’ясувати питання участі навчальних закладів міста у дослідно-експериментальній роботі та організації інноваційних майданчиків у школах міста.
Культуру вміння вести дискусію та ерудованість показали члени гімназійного клубу «Дебати» на засіданні з теми «Українська освіта відповідає європейським стандартам».

При обговоренні підсумків семінару було продемонстровано відеофільм з бліц-інтерв’ю з директорами шкіл нашого міста. Учасники семінару підкреслювали досягнення педагогічного колективу з організації якісної роботи та побажали керівництву школи, педагогам та учням нових успіхів.

Результати анкетування

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 401

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.