Повернутися до звичайного режиму

У Новограді-Волинському вчетверте відбудеться Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей “Мій особистісно зорієнтований урок”

Управління освіти і науки, інформаційно-методичний центр міста Новограда-Волинського за підтримки та координації лабораторії літературної освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук узгодили з Міністерством освіти і науки України проведення 9-10 жовтня 2014 року в місті Новограді-Волинському ІV Всеукраїнського фестивалю педагогічних ідей “Мій особистісно зорієнтований урок”.

Проведення фестивалів з впровадження ОЗОН у навчально-виховний процес є результатом творчої співпраці освітян міста Новограда-Волинського з Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук та організації роботи творчої групи вчителів міста під керівництвом кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника Інституту педагогіки НАПН України А.М.Фасолі.

Основна ідея зустрічі педагогів-новаторів: напрацювати конкретний матеріал, яким би міг скористатися учитель (теоретичні основи формування школяра як суб'єкта навчальної діяльності, практичні здобутки, адреси педагогічного досвіду тощо).

Учасниками ІІІ фестивалю у 2013 році стали понад 100 представників 18 областей України та міста Києва. У попередніх фестивалях брали участь і представники освіти Москви, Єкатеринбурга, Волгограда (Росія), Гродна (Білорусія) та міста Кишинева (Молдова)!

Проблемна тема фестивалю: “Учитель у системі особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання: проблеми психологічної і фахової готовності”.
Мета: окреслення кола проблем психологічної і фахової готовності вчителя до роботи в системі особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання та перспективних шляхів їх розв’язання; ознайомлення з практичним досвідом формування професійної компетентності педагога, стимулювання його творчого, інтелектуального, духовного розвитку; визначення подальших перспектив теорії й практики особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання.

Основні цілі:

  • з’ясування сутності, змісту основних складників психологічної і фахової готовності вчителя до роботи в системі особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання;
  • визначення перспективних методик, технологій, шляхів розв’язання проблеми;
  • обмін практичним досвідом формування психологічної і професійної компетентності педагогів, стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку;
  • аналіз стану впровадження особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання у практику роботи загальноосвітньої школи;
  • виявлення ініціативних, творчих педагогічних працівників (учителів, науковців, управлінців, представників вищої школи і методичних служб), які вибудовують діяльність на засадах особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання, готові долучитися до апробації технології ОЗОН у своїй практиці, і налагодження співпраці між ними;
  • популяризація ідей особистісно зорієнтованого навчання, розширення кола його прихильників;
  • підвищення педагогічної майстерності учасників фестивалю на майстер-класах, педагогічних майстернях, семінарах, тренінгах.

У програмі Фестивалю:

  • презентація творчих напрацювань учасників фестивалю з питань особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання;
  • проведення відкритих уроків;
  • майстер-класи вчителів-новаторів;
  • презентація видавництв;
  • дискусійна трибуна;
  • робота проблемних лабораторій:
    • забезпечення психологічної готовності учителя до роботи в системі особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання;
    • формування професійної компетентності педагога у вищій школі і системі післядипломної педагогічної освіти;
    • досвід упровадження особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання на уроках предметів гуманітарного циклу;
    • досвід упровадження особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання на уроках предметів фізико-математичного і природничого циклів;
    • досвід упровадження особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання у початковій школі;
    • досвід упровадження особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання на уроках іноземної мови;
    • організація роботи навчального закладу зі стимулювання професійного зростання учителя.

Ключові доповіді будуть розміщені для обговорення на сайті ozonlit.org та nv-imc.edukit.zt.ua. У ході фестивалю увага зосереджуватиметься на питаннях, висвітлених під час обговорення.

Учасникам форуму буде запропоновано ознайомитися з досвідом роботи всіх загальноосвітніх шкіл міста, буде презентована велика кількість проектів, які реалізують освітяни міста Новограда-Волинського. Головне, що фестиваль передбачає тісне поєднання теорії з практикою – у рамках фестивалю педагогами, які впроваджують особистісно зорієнтоване навчання, буде проведено 21 відкритий урок. 12 вчителів Новоград-Волинських шкіл пропонують презентувати власний досвід впровадження особистісно зорієнтованого навчання на уроках української літератури та на інших предметах.

Організатори фестивалю з вдячністю приймуть усі конструктивні міркування і пропозиції щодо змістовного наповнення фестивалю та будь-яку допомогу у його проведенні. Особлива вдячність від організаторів буде за матеріальну підтримку у проведенні фестивалю. Давайте разом зробимо четвертий фестиваль незабутньою подією у житті освітян! Вони цього заслуговують!

Телефони для довідок: 0668179409, 04141-55072, 04141-21169 – Павло Ліневич, 0963813627 – Анатолій Фасоля.

Заявку на участь у фестивалі надсилайте на електронні адреси pavel@linevich.com, festival04@ukr.net із зазначенням теми листа – «Фестиваль».

Форма заявки
Прізвище, ім’я, по батькові
Місце роботи, посада, науковий ступінь, звання
Адреса
Контактний телефон, E-mail
У рамках фестивалю плануюВзяти участь у роботі проблемної лабораторії (вказати назву) і презентувати власний досвід з проблеми (зазначити форму: методична розробка, відео уроку, слайд-шоу тощо)
Прізвище, ім’я, по батькові, факс, E-mail посадової особи для надсилання запрошення (якщо потрібно)

Телефони для довідок та пропозицій:
0668179409, 04141-55072, 04141-21169 – Павло Ліневич,
0963813627 – Анатолій Фасоля.

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради
Анатолій Фасоля, к.п.н., старший співробітник Інституту педагогіки, Національної академії педагогічних наук

Кiлькiсть переглядiв: 594

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.