Новоград-Волинські педагоги: впровадження елементів ейдетики в практику роботи з дітьми

Інформаційно-методичний центр систематично планує методичні заходи, на яких популяризується досвід впровадження інноваційних технологій методик в практику роботи з дітьми. Продовжуючи серію семінарів, присвячених питанню розвитку логічного мислення та пам’яті за допомогою ейдетики (один з останніх, відбувся на початку року за участю почесного доктора педагогічних наук Російської Академії Ейдетики, засновника «Української школи Ейдетики» Є.В.Антощука), педагоги-«дошкільники» зустрілись в ДНЗ №8 (завідуюча Саган Т.Д.), який презентував педагогічні здобутки з використання технології.
Вихователі старших та середніх груп дошкільних навчальних закладів міста мали змогу ознайомитись з експонатами виставки методичних та дидактичних матеріалів «Я хочу! Я можу! Я буду!» педагогів ДНЗ №8, переглянути заняття в старшій групі (вихователь Н.В.Пасічник), перевірити власний рівень логічного мислення та навиків швидкого запам’ятовування в інтерактивних іграх, проведених вихователем-методистом М.О.Семенець, взяти участь у засіданні круглого столу з питань обговорення поетапного впровадження ейдетики у діяльність з дітьми.
Вчитель-логопед ДНЗ №16 Т.В.Борисова, вихователі ДНЗ №14, ЦРД Г.А.Прилуцька та В.О.Овдійчук поділились власним досвідом впровадження ейдетики у свою професійну діяльність. Керівник ММО вихователів старших груп, вихователь-методист ДНЗ №6 Р.М.Рижківська надала методичні рекомендації щодо особливостей та систематичного підходу до використання піктограм у середніх та старших групах.
Популяризація педагогічного досвіду з питань використання інновацій в рамках методичних заходів приносить користь обом сторонам: ті, хто впроваджують, рефлексують здобутки і перемоги та визначають труднощі і проблеми з певного питання; ті, хто знайомиться, намічає власні кроки на шляху втілення інновації у власну діяльність, з урахуванням досвіду колег. І ті та інші вчаться і професійно зростають, адже, за словами, А.Макаренко «Нічого так людину не вчить, як досвід».

І.В.Кондратець, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 639

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.