Участь в освітньо-комунікативному хабі Житомирщини «Educational network hub 2020

27 серпня практичний психолог комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Світлана Гонік взяла участь в освітньо-комунікативному хабі Житомирщини «Освіта Житомирщини в умовах пандемії. Пріоритетні напрями на 2020/21 навчальний рік» «EDUCATIONALnetworkhub 2020». Освітяни області обговорювали ключові особливості нового навчального року, виклики, що постають у зв’язку з СОVID-19. Захід проходив з дотриманням правил під час пандемії, мав 13 інформаційних каналів, серед яких «Соціальна інклюзія — вимога сьогодення», модератор – Ольга Голентовська, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КЗ «Житомирський ОІППО» ЖОР. Участь у роботі даної локації взяли директори та фахівці ІРЦ Житомирської області та представники обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти. У своєму виступі «Особливості взаємодії інклюзивно-ресурсного центру з закладами освіти» (на базі досвіду Новоград-Волинського ІРЦ), Світлана Гонік зупинилася на розумінні важливості такої співпраці, участі фахівців ІРЦ у роботі команд супроводу, необхідності моніторингу динаміки розвитку дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти. наданні консультативно-методичної підтримки. Розповіла про роботу «Інклюзивної школи, ресурс-студії «Майстерня успіху», які діють при ІРЦ, спільний з міськрайонною газетою «Лесин край» інформаційно-просвітницький проєкт «Інклюзія. Формуємо нову філософію громади», свято активного сімейного відпочинку «Разом ми сім’я щаслива – в нас дитина особлива», проведений освітніми закладами «Тиждень толерантності та інклюзії».

Зосередила увагу на прикладі роботи управління освіти і науки міської ради, яке особливу увагу приділяє організації інклюзивного навчання в закладах освіти. Проінформувала учасників локації, як готується працювати ІРЦ в разі зміни режиму діяльності на очно-дистанційний чи дистанційний. Виступ супроводжувався презентаційними слайдами.

Учасниками роботи інформаційного каналу було прийнято ряд пропозицій щодо удосконалення організації інклюзивного навчання та роботи інклюзивно-ресурсних центрів, які адресовані Кабінету Міністрів України, МОН України, управлінню освіти і науки ЖОДА.

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради

Кiлькiсть переглядiв: 643

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.