Методичний кейс учителів суспільно-природничих наук

З метою підготовки до нового 2020-2021 навчального року наприкінці серпня 2020 року відбулися методичні наради учителів географії, історії та правознавства, хімії та біології. У зв’язку із світовим викликом щодо епідеміологічної ситуації, що має місце і в Україні, та необхідністю введення карантинних заходів ММО учителів суспільно-природничих наук відбувалися в різних локаціях та формах спілкування. Учителі історії та правознавства для опрацювання методичних рекомендацій щодо вивчення предметів у 2020-2021 н.р. та планування роботи обрали формат ZOOM-конференції. Географи та біологи – свіже повітря, екоальтанку; хіміки – великий і просторий клас, у якому були відповідні умови для обміну досвідом щодо використання ІКТ, зокрема, в умовах дистанційного навчання.

Голови ММО наголосили педагогам про необхідність повторення вивченого матеріалу за минулий рік, при календарно-тематичному плануванні використати резервні годин на «коригуюче навчання», виділити ключові теми, на яких ґрунтується подальше опрацювання програмового матеріалу.

Методист ІМЦ Бондарчук С.А. поінформувала учителів щодо результатів міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018 у галузі природничо-наукових дисциплін. При плануванні освітнього процесу, формуванні завдань, проведення оцінювання здобувачів освіти необхідно враховувати результати досліджень науковців.

Світлана Бондарчук, методист ІМЦ

Кiлькiсть переглядiв: 435

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.