У взаємодії визначаємо освітній маршрут дітей з ООП

На базі Новоград-Волинського міського інклюзивно-ресурсного центру відбулася міжвідомча робоча зустріч за участю працівників ІРЦ і лікарів-неврологів КНП «МіськрайТМО» Дем’яненко В.М. і Рижової О.Л.

Мета: взаємодія інклюзивно-ресурсного центру з закладом охорони здоров’я щодо визначення особливих освітніх потреб та подальшого освітнього маршруту дитини. Під час зустрічі директор інклюзивно-ресурсного центру Борис Н.П. зосередила увагу на обговорені ряду питань, зокрема, щодо особливостей діяльності ІРЦ, порядку зарахування дітей з ООП до груп компенсуючого типу в садочках, організації інклюзивного навчання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Учасники опрацювали Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах та Порядок зарахування дітей з ООП до спеціальних закладів освіти.

Практичний психолог Гонік С.Ю. ознайомила лікарів з сучасними методиками, які використовують в роботі психологи ІРЦ. Інструментарії відповідають світовим стандартам і забезпечують високу якість проведення комплексної оцінки розвитку дитини.

Підсумовуючи результати зустрічі, Борис Н.П. зазначила, що ІРЦ не медичний заклад, відповідно, не втручається в діагноз дитини, але аналізує, аби вірно визначити подальший освітній маршрут дитини з певними особливостями. Від того, якою буде партнерська співпраця інклюзивно-ресурсного центру з закладами охорони здоров’я, рівень компетентності їх працівників в нормативно-правовому полі, залежить якість організації допомоги і підтримки дітей з особливими освітніми потребами та їх батьків.

Незважаючи на карантинні заходи, заклади дошкільної, загальної середньої освіти, спеціальні заклади освіти продовжують приймати документи на зарахування здобувачів освіти з особливими освітніми потребами, відповідно до законодавства. Звертаємося до батьків, аби не зволікали з поданням документів до закладів освіти та до інклюзивно-ресурсного центру для проведення комплексної оцінки розвитку дитини, інакше з 1 вересня заклади освіти не встигнуть належно організувати навчання для дітей з особливими освітніми потребами.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради
Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.