Заходи до Міжнародного дня рідної мови у ЗОШ №10

Заходи до Міжнародного дня рідної мови у ЗОШ №10

Мова - це душа нації, генетичний код, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. У рамках святкування Дня рідної мови у ЗОШ №10 із 17 по 21 лютого 2020 року було проведено ряд цікавих та пізнавальних заходів, які дали змогу поринути у світ краси і принад рідної мови.

Програма цього тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні 5-11 класів узяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Слово до слова», організованому освітнім порталом «На Урок». Школярі успішно виконали завдання і були нагороджені дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів та сертифікатами за участь.

Також відбувся традиційний мовний QR-квест «Слово до слова - складається мова2: на дверях кабінетів школи були написані назви станцій та завдань (зашифровані під QR-кодом). Найактивніші учасники QR-перегонів отримали подарунки-сюрпризи.

Учні 6-А класу створили і презентували лепбук на тему: «Моя мова – найкраща», а учні 6-Б брали участь у конкурсі на кращого читця творів українських поетів про рідну мову. Шестикласники вразили оригінальними творами і своїми акторськими здібностями.

Протягом тижня у шкільній бібліотеці функціонувала книжкова виставка «Мова – душа народу», а у 5-7 класах було проведено ряд тематичних уроків «Мова нас єднає», «Рідна мова», «Рідна мова – безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу».

Заходи, проведені впродовж тижня, були цікаві, сприяли розвитку активної життєвої позиції учнів. Найголовнішою метою цих заходів було вдосконалення навичок усного та писемного мовлення, розширення уявлень учнів щодо історії української мови та писемності, популяризація її як мови повсякденного спілкування.

Потрібно любити рідну мову, берегти й захищати її, як найкоштовніший скарб.

Оксана Грінь, голова ШПМК

Кiлькiсть переглядiв: 368

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.