Проєктна діяльність ММО учителів зарубіжної літератури м. Новограда-Волинського

Проєктна діяльність ММО учителів зарубіжної літератури м. Новограда-Волинського

«Кращий із Марсіан на Землі» - під таким гаслом на базі ЗОШ №8 відбулося літературне свято в рамках проєкту ММО учителів зарубіжної літератури м. Новограда-Волинського, започатковане одинадцять років тому, в якому взяли участь педагоги та учні ЗЗСО.

В черговий раз діти та їх наставники поринули в чарівний світ зарубіжної літератури. Цього разу їх зацікавила чарівна магія американського письменника Рея Дугласа Бредвері, «метра», одного з найкращих письменників-фантастів та основоположника багатьох традицій жанру фантастики (новели, оповідання, поезія, романи тощо).

Ведучі літературного свята, учениці 9 класу ЗОШ №8 Томчук Вікторія та Войцехівська Юлія, гортаючи сторінку за сторінкою життєвого шляху видатного письменника, знайомили присутніх з його дитинством, юністю, літературною та драматургічною діяльністю, захопленням мистецтвом, грецькою і римською цивілізаціями, психологією та філософією, кінематографом.

Кожну яскраву сторінку життя всесвітньо відомого фантаста супроводжували ретельно підготовлені педагогами та учнями відео «Інтерв’ю з Бредвері» (ЗОШ №8), мультиплікаційні фільми (ЗОШ №3, ЗОШ №2), відеотрейлер «451 градус за Фарейгентом» (ЗОШ №8), танок «Космічний танок» (Ліцей №11), вірш «Кредо» та гра на саксафоні (ЗОШ №7), інсценізації «Усмішка» (ЗОШ №3), «Все літо в один день» (ЗОШ №6), «І буде лагідний дощ» (ЗОШ №2), мініатюра «Пусти добро по колу» (ЗОШ №5), пісня «Мона Ліза» та танок (ЗОШ №10), декламування віршів англійською мовою «Пливи, людино» (Ліцей №4), авторський вірш вчителя зарубіжної літератури ЗОШ №9 І.Ю. Сердюк, присвячений Рею Бредвері.

Свято закінчилось. Назавжди залишились в пам’яті цитати великого майстра фантастичного жанру: «Посміхайся, не доставляй біді насолоду», «У нас один обов’язок – бути щасливим». І, найголовніше, «Не важливо, що саме ти робиш. Важливо, щоб все, до чого ти доторкаєшся, змінювало форму, ставало не таким, як раніше, щоб в ньому залишалася часточка тебе самого. В цьому різниця між людиною, яка просто стриже траву на галявині та справжнім садівником».

Сьогодні Рей Дуглас Бредвері повсюди – на екранах кінотеатрів, на сторінках журналів, навіть місце висадки марсоходу назвали його іменем, іменем найвеличнішого фантаста в історії.

Велика подяка всім учасникам проєкту, зокрема Войтюк В.А., заступнику директора з навчально-виховної роботи, вчителю зарубіжної літератури ЗОШ №8 за організацію та проведення літературного свята.

В.К. Лінчук, методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 597

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.