Мовний табір в ЗОШ №9 Новограда-Волинського

/Files/images/2019/IMG-0909b499b60ac1d9979f68070e6641b0-V.jpg

Літо – це перерва для відпочинку. А відпочивати слід корисно. Саме так, з користю не лише для тіла, але й розуму, відпочивали п’ятикласники ЗОШ №9.

03 червня 2019 року у навчальному закладі вдруге відчинив свої гостинні двері мовний табір «Amis/Friends».

Цьогоріч табір був білінгвістичним (англо-французьким). Було організовано два загони: «Cool» та «Arc-en-ciel».

Перший день у мовному таборі розпочався з проведення інформаційного калейдоскопа «Vive la France»/ « Such England». Діти мали можливість здійснити віртуальну мандрівку країнами, мови яких вони вивчають. Далі команди працювали над презентацією: вигадували символіку загонів, розучували девізи, речівки.

Виховний процес у таборі організовувався за тематичними днями: день театру, день музики, день спорту. Щодня діти брали участь в різноманітних проектах, конкурсах, спортивних заходах. Учні створили і презентували родинне дерево.

05.06.2019 відбулась пішохідна екскурсія «Шлахами солдатського подвигу» до філії Новоград-Волинського краєзнавчого музею «Гарматний напівкапонір #306».

А от 07.06.2019 р. у мовний табір завітала незвичайна гостя - Ірен Парік. Дівчинка родом з індійського міста Гургаон, проте добре володіє англійською, адже це друга офіційна мова цієї країни. У школі, в якій навчається юна індійка, предмети викладаються англійською. Українські школярі мали можливість поспілкуватися англійською мовою, розучити гру, дізнатися багато цікавого. Вони отримали масу позитивних емоцій.

Під час проведення «Дня театру» діти інсценізували казки «Будиночок у лісі» та «Троє поросят».

Протягом десяти днів п’ятикласники із задоволенням грали у лінгвістичні ігри, розгадували мовні загадки, переглядали розвиваючі мультфільми англійською та французькою мовами. Навчання іноземній мові поєднувалося з виховними методиками, процес пізнання – з відпочинком. У роботі педагогів використано різні інтерактивні методики, відео- та аудіо-матеріали, елементи арт-терапії (малювання, конкурси, вікторини, призи та сюрпризи).

14 червня, в день закриття табору, була проведена фінальна вікторина. Всі учасники отримали сертифікати та солодке частування. Діти мали прекрасну можливість не тільки весело провести час і оздоровитися, а й підвищити рівень володіння англійською та французькою мовами в абсолютно ненав'язливій формі, граючись і спілкуючись. І, звичайно ж, отримати море позитиву, радості і веселощів!

Наталія Іскрова, директор мовного табору

Кiлькiсть переглядiв: 439

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.