Мовний табір у ЗОШ №10 Новограда-Волинського

З 03 по 14 червня 2019 на базі Новоград-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 функціонував літній пришкільний мовний табір відпочинку «Rainbow» («Веселка»).

У таборі відпочивали та удосконалювали англійську мову 43 учні 1-4 класів. Організовували цікаве дозвілля школярів учителі початкових класів, англійської мови та фізкультури.

Організація відпочинку передбачала різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби.

Комплектацію загонів здійснено з урахуванням вікових особливостей дітей та їх інтересів. Всі діти були об’єднані у 2 загони. Кожен загін мав свою назву, девіз, пісню, емблему.

Усі види виховної діяльності в таборі здійснювались відповідно до режиму дня. Робота проводилась згідно з планом та висвітлювалась на спеціальному стенді.

Обов’язковим було дотримання санітарно-гігієнічних вимог: створення порядку і затишку у приміщеннях, в ігрових кімнатах, актовій залі, місцях відпочинку.

Робота літнього мовного табору була спланована за тематичними днями.

Перший день табору «Rainbow» («Веселка») - 03 червня. Тема дня «We are friends» («Ми – друзі»).

День розпочався з ранкової зустрічі, після якої діти ознайомилися з режимом роботи табору та вступним інструктажем з техніки безпеки в таборі. Після чого відбулося об’єднання дітей в команди, вибір гасел, назв, проектування цікавих справ. Далі на вихованців табору чекали: спортивна розминка, заняття з англійської мови «We are friends», де вони між собою знайомилися, веселі руханки.

Другий день табору «Rainbow» («Веселка») - 04 червня. Тема дня «Musical Casket Day» («День музичної скриньки»).

День розпочався також з ранкової зустрічі, на якій діти обмінялися приємними компліментами і побажаннями, після якої відбулася спортивна розминка і флешмоб «Ми хочемо жити у мирі».

Проводилися заняття з англійської мови, лексична гра «I have got two eyes», під час якої діти збагатили словниковий запас. Також в цей день табір відвідали представники соціальної служби та пожежної частини, які провели з дітками інструктажі на тему «Безпечне літо», показали тематичні відеофайли, роздали пам’ятки безпечної поведінки в різних життєвих ситуаціях.

Третій («Our summer camp» - "Наш літній табір") та четвертий («Fairy tales» - «Казки») дні табору «Rainbow» («Веселка») - 05 та 06 червня.

До нас завітали волонтери Української Християнської Місії «Вефіль», які разом із вихователями шкільного мовного табору провели цікаві конкурси, руханки, пізнавальні уроки християнської етики, різноманітні майстер-класи.

Мета діяльності «Вефіль» – виховувати особистість, здатну протистояти життєвим негараздам, формувати правильне ставлення до себе та оточуючих, виховувати повагу до старших, любов до ближнього, розвивати дружні взаємини в колективі.

П'ятий день табору «Rainbow» ("Веселка") - 07 червня. Тема дня «Fantasy world» ( «Світ фантазії»).

День розпочався з ранкової зустрічі та спортивної розминки. Далі учні відвідали заняття з англійської мови на тему «Animal Planet» («Планета тварин»), після чого відбулися музично-танцювальні хвилинки.

Останній тиждень літнього пришкільного мовного табору відпочинку «Rainbow» («Веселка»), який проходив з 10 по 14 червня був ще більш неймовірним та захоплюючим:

6 день – 10 червня. Тема дня «Nature» («Природа»);

7 день – 11 червня. Тема дня «Hello summer» («Привіт, літо!»);

8 день – 12 червня. Тема дня «Trips day» («День подорожей»);

9 день – 13 червня. Тема дня «Nature» («Природа»);

10 день – 14 червня. Тема дня «Days of talent» («День талантів»).

На учнів чекали традиційні ранкові зустрічі, веселі руханки та спортивні розминки, які додавали їм бадьорості на весь день; заняття з англійської мови на теми: «Healthy and un healthy food», «My emotions», «My plans for summer»; урок-гра «Rainbow day». Для діток вихователями табору були проведені літературний віраж «Загадковий світ тварин»; конкурс малюнків на асфальті «Hello summer»; майстер-клас із виготовлення сувенірів «Hand made»; квест «Наша мова барвінкова»; розважальна програма «Наш табір має таланти»; екскурсія до річки Случ, де школярі мали змогу відпочити, погратися в рухливі ігри, а також поспостерігати за чудовими краєвидами.

У рамках мовного табору діти відвідали літературно-меморіальний музей імені Лесі Українки, де дізналися багато нового про нелегке життя та творчість нашої землячки і поетеси Лесі Українки.

Також працівники бібліотеки-філії №3 разом з вихователями табору ознайомили дітей із цікавими фактами про життя тварин, провели ігри «Ці забавні тварини», «Я почну, а ти закінчуй», вікторини, кросворди про дивовижний, загадковий світ природи, відеоперегляд пізнавальних мультфільмів «Лісові мандрівники».

Програма табору була насиченою, цікавою та різноманітною. Літній мовний табір дав можливість дітям вивчати англійську мову у цікавій формі, весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому.

У таборі панувала атмосфера взаємоповаги та дружби. Різноманітні ігри та вправи навчили дітей діяти однією командою, допомагати один одному.

Директор табору Лук'янчук Галина Миколаївна

Кiлькiсть переглядiв: 504

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.