І лине в вічність Лесине ім'я

І лине в вічність Лесине ім’я…

Є люди, як свічки,

згорають, відходять у небуття.

Є люди, як зірки,

горять і світять все життя

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки живе в душі нашого народу ця особистість. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає образ поетеси, образ ніжний і чистий.

20 березня 2019 року в Палаці дітей та молоді міста Новограда-Волинського відбувся захід, присвячений нашій видатній землячці Лесі Українці, який підготували вихованці закладу. Усі присутні поринули у світ чарівної музики, живого українського слова і прекрасної лірики Лесі Українки. Ідейним натхненником свята виступила директор Добровольна О.Х., а авторський сценарій літературно-музичної композиції підготувала Костюк О.Є., керівник гуртка «Лідер» ПДМ, яка розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося.

Ведучі розповіли про геніальну українську поетесу, мужню жінку і прекрасну людину Лесю Українку, зауваживши, що це «ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу». Зворушливо звучали написані Лесею поезії у виконанні вихованців гуртка «Лідер», натхненно лунали пісні на слова поетеси у виконанні зразкового фольклорного ансамблю «Мальва» (керівник Кучинська Г.О.), заворожували майстерністю інсценізації уривків з творів. На завершення літературної години охочі долучилися до флеш-мобу «Мова єднання».

Образ Лесі живе й житиме для нас – сповнений гідності, прекрасний у своїй людяності й великім творчім горінні. Творчість письменниці для кожного покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, даруючи людям мудрість, мужність і красу.

Наталія Марченко,

методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 604

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.