МАЙСТЕР-КЛАС ЯК СУЧАСНА ФОРМА СПІЛКУВАННЯ ПЕДАГОГІВ

МАЙСТЕР-КЛАС ЯК СУЧАСНА ФОРМА СПІЛКУВАННЯ ПЕДАГОГІВ

20 березня 2019 року в Ліцеї № 1 ім. Лесі Українки відбувся майстер-клас учителя вищої категорії Іванченко С.В., голови міського методоб’єднання, для учителів предметів «Мистецтво», «Художня культура», «Образотворче мистецтво» ЗЗСО міста.

Майстер-клас (за визначенням педагогічного словника) – це особливий жанр узагальнення та поширення педагогічного досвіду, який являє со­бою фундаментально розроблений оригінальний ме­тод або авторську методику, що ґрунтується на своїх принципах та має певну структуру. А ще – це яскра­во виражена форма навчання у справжнього майстра!

Під час заходу було презентовано досвід педагога, відбулася демонстрація оригінальних методів і прийомів роботи з теми «Практичні завдання на уроках мистецтва», було забезпечено діалог та інтерактивний формат взаємодії з учасниками.

Яскравою сторінкою майстер-класу стали виступи учнів педагога:

- Рассадіна Олексія, учня 10 класу, який із захопленням розповідав про аргентинське танго, за допомогою якого «можна станцювати щастя, сум, зраду… і ціле життя»;

- Куца Вадима, учня 9 класу, який провів порівняльний аналіз художніх полотен Леонардо да Вінчі і Сальвадора Далі «Тайна вечеря»;

- була представлена робота Рублюк Юлії, учениці 8 класу, у жанрі «живопис на склі».

Головною метою таких зустрічей є особисте вдосконалення педагога, набуття корисних професійних навичок і вмінь, а також творчий аналіз ідей з подальшою їх апробацією у власній педагогічній діяльності. Переконані, що всі учасники майстер-класу отримали корисну інформацію.

Наталія МАРЧЕНКО,

методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 535

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.