Повернутися до звичайного режиму

Семінар вчителів початкових класів

/Files/images/mts/IMG_3575.jpeg /Files/images/mts/IMG_3569.jpeg

Нещодавно в ЗОШ №10 художньо-естетичного профілю відбувся семінар вчителів початкових класів та образотворчого мистецтва. Учителі побували на уроці в 1-му класі, який навчається за науково-педагогічною програмою «Інтелект України». Урок математики провела учитель Світлана Миколаївна Черкес. Досвідченим учителям, зазвичай, важко перелаштовуватися на нову програму, але Світлана Миколаївна із тих, хто спростовує цей стереотип.

На уроці діти були активними, уважними й організованими. Через кожні декілька хвилин змінювався вид діяльності. Протягом уроку учні виконали до 15 завдань. Учитель знайшла час для двох фізкультхвилинок із танцювальними рухами та вправ для здоров‘я очей. На уроці діти розмірковували над нестандартними завданнями, розглядали життєві ситуації та висловлювали свої думки. Учням допомагали казкові герої - Незнайко, Знайко, Хвалько, Поспішайко та Кнопочка. Разом з ними діти з задоволенням вивчали нумерацію двоцифрових чисел, опановували арифметичні дії, порівнювали предмети за ознаками, вивчали правила й алгоритми з мудрою Совою, розвивали навички швидкої лічби у «Великих перегонах», розрізняли та класифікували геометричні фігури, працювали з іменованими числами тощо.

Протягом уроку Світлана Миколаївна використовувала вправи для розвитку пам’яті, уваги, мислення, засоби наочності, аудіо та відеоматеріали, ігри, музичні паузи. Завдяки цьому, урок був насиченим, цікавим та пізнавальним.

Учитель образотворчого мистецтва та мистецтвознавства Ольга Петрівна Лавренюк вразила присутніх своєю майстерністю та професіоналізмом, показавши майстер-клас «Троянда. Паперопластика». Старшокласники під керівництвом Ольги Петрівни провели захоплюючу екскурсію в художньо-мистецький музей дитячої творчості, де презентували кращі роботи учнів школи.

Творчий підхід учителів ЗОШ 10 до організації викладання предметів в контексті НУШ виправдав всі очікування гостей семінару.

Савчина Ірина Валентинівна, учитель початкових класів ЗОШ № 2

Кiлькiсть переглядiв: 405

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.