Сучасна освіта Новоград-Волинського - 2019

Сучасна освіта Новограда-Волинського – 2019

10 січня 2019 року на базі Ліцею № 11 відбулася знакова подія для освітян міста – виставка перспективного педагогічного досвіду «Домінанти педагогічної дії». Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки як організатор виставки ставив за мету прискорення процесу впровадження перспективного педагогічного досвіду в практику роботи закладів освіти, підтримку й розвиток перспективних надбань та освітніх ініціатив педагогів міста Новограда-Волинського.

Виставка розпочалася стендовою презентацією матеріалів закладів освіти. В експозиції були представлені роботи з досвіду педагогів різних напрямків. Умови проведення виставки не обмежували педагогів у творчості й не задавали чітких меж, окрім академічної доброчесності, тому роботи вражали візерунками ідей, ініціатив та педагогічного креативу. На виставці були представлені публікації, методичні розробки, збірки дидактичних матеріалів, електронні програмні засоби навчання, навчально-методичні посібники, авторські програми, розробки, електронні освітні ресурси тощо. Популярною виявилася підготовка посібників у співавторстві творчими групами педагогів. До експонатів додавалися електронні матеріали, у матеріалах закладів прослідковувався єдиний стиль у зовнішньому та змістовному оформленні.

З привітальним словом до присутніх звернулася начальник управління освіти і науки міської ради Ващук Тетяна Володимирівна, яка висловила щирі побажання успіху та творчої наснаги на 2019 рік. Тетяна Володимирівна озвучила суспільно-важливі освітянські питання реалізації Концепції «Нова українська школа», вимоги, які висуває сьогодення до галузі освіти в цілому. Окрім того, Ващук Тетяна Володимирівна представила на заході логотип управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

Веселі емоції і позитивний заряд енергії присутнім подарували яскраві вокальні та хореографічні номери у виконанні учнів Ліцею № 11.

Подальша робота продовжилася безпосередньо засіданнями у 8 локаціях;

- Українська філологія (модератор: Волошина Л.Є.);

- Іноземна філологія (модератори: Огородник О.В., Капчинська Л.А.);

- Дошкільна освіта. Психологія (модератори: Тесленко О.В., Нємєц Г.М.);

- Початкова школа. Інклюзивна освіта. Бібліотекарі (модератори: Лінчук В.К., Верхоланцева С.А., Кузнецова А.О., Борис Н.П.);

- Суспільно-природничі науки (модератори: Бондарчук С.А., Алєксєєнко М.Т.);

- Художньо-естетичний цикл (модератори: Марченко Н.М., Волошина Н.Ю.);

- Навчально-виховна робота. Позашкільна освіта (модератори: Балаушко Т.М., Світельська-Дірко С.В., Костюк О.Є.);

- Інформаційно-комунікаційні технології (модератори: Наумов М.С., Криштановська О.М.).

Експертна комісія відзначила високий рівень підготовки всіх матеріалів, найкращі з яких будуть відібрані до участі в обласній виставці перспективного педагогічного досвіду „Сучасна освіта Житомирщини – 2019“. Тим більш приємно, що творчі доробки педагогів міста щорічно отримують гідну оцінку в області. За результатами XXІ обласної виставки «Сучасна освіта Житомирщини - 2018» освітянам Новограда-Волинського було вручено 41 диплом. Переконані, що й цьогорічна педагогічна виставка буде не менш плідною.

Учасниками цьогорічної виставки стали як досвідчені освітяни, так і молоді педагоги всіх закладів освіти міста – дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти. Завідувач інформаційно-методичного центру Ковальчук Н.С. зазначила, що відсоток представлення новаторських авторських робіт зростає, педагоги сміливіше висловлюють власні освітні ініціативи. Це особливо актуально в межах реалізації Концепції «Нова українська школа», адже НУШ потребує нового творчого та відповідального вчителя, який зможе стати агентом змін, постійно працює над собою, готовий до академічної свободи. Такий учитель зможе готувати власні авторські навчальні програми, власноруч обирати підручники, методи, стратегії, способи й засоби навчання, активно висловлювати власну фахову думку.

Виставку відвідали близько 300 педагогів міста. Звісно, результативність роботи виставки вимірюється не кількістю експонатів, посібників чи кількістю педагогів, які взяли у ній участь. Головна мета її роботи: через успіх учителя забезпечити успіх учня. А відгуки учасників виставки дозволяють говорити про те, що ситуація успіху відбулася, – педагоги м. Новограда-Волинського продемонстрували своє фахове зростання, готовність до запровадження інновацій, створення власних освітянських розробок.

Дякуємо організаторам, учасникам, експертам та відвідувачам виставки за неймовірну творчу атмосферу заходу, синергію думок та ініціатив, активне партнерство й відповідальне ставлення до освітніх проблем нашого міста!

Наталія МАРЧЕНКО,

методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 645

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.