В місті запрацювала ресурс-студія для батьків особливих дітей

На базі «Інклюзивно-ресурсного центру» відкрито ресурс-студію «Майстерня успіху» для батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами. Мета роботи студії – допомогти батькам отримати знання про розвиток, навчання і виховання дитини, як правильно допомагати дитині, чого і як навчати, як краще розуміти освітні потреби своєї особливої дитини. Робота ресурс-студії була насичена різноманітним інформаційним матеріалом. На початку зустрічі директор інклюзивно-ресусного центру Борис Н.П. привітала присутніх з початком роботи в місті ресурс-студії, адже подібної форми роботи наразі не має в Житомирській області, ознайомила з підходами до розуміння дитини з особливими освітніми потребами. Практичний психолог Гонік С.Ю. провела тренінгові вправи «Я – хороший батько...», «Річка та береги» та «Я мрію, що моя дитина…» на усвідомлення на емоційно-смисловому рівні ролі батьківства та його впливу на становлення особистості дитини. Вчителем-дефектологом Монжиєвською О.В. спільно з батьками було обговорено Пам’ятку, як виховувати дитину з ООП. Вчитель-логопед Левкович І.Б. провела практичне заняття для батьків з використанням корекційних вправ та ігр для занять вдома та надала рекомендації щодо корекції мовлення «Артикуляційна гімнастика - запорука формування правильного мовлення». Також батьки переглянули та обговорили мультфільм про життя особливої дитини, який навчає вірити у сили власної дитини.

По завершенню зустрічі батьки ознайомилися з «Деревом побажань» для дітей з особливими освітніми потребами, яке сформували своїми побажаннями асистенти вчителів закладів загальної середньої освіти. А батьки, в свою чергу, написали свої мрії та сподівання про діток на сердечках, які розмістили на символічному великому серці.

Батьки щиро подякували за відкриття в місті ресурс-студії, за увагу до їх потреб, спільно обговорили бажані теми наступних зустрічей. Для дітей, які прийшли разом з батьками була організована робота ігрової зони, за яку відповідав вчитель-реабілітолог Гусєв В.В.

Щоб допомогти батькам, вони повинні самі визнати, що у них дитина з особливими освітніми потребами, не боятися про це заявити собі і перед іншими та звернутися за допомогою для дитини та власною підтримкою до відповідних установ та організацій міста.

Інклюзивно-ресурсний центр висловлює слова особливої вдячності керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо сприяння у інформуванні батьків про відкриття ресурс-студію «Майстерня успіху».

Інклюзивно-ресурсний центр міської ради
Кiлькiсть переглядiв: 629

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.