«Абетковий словограй»

«Абетковий словограй» – унікальну українську абетку з текстів, слова в яких починаються на одну літеру, видано влітку 2018 року. Презентацію абетки на шпальтах «Інформаційного збірника для директора школи та завідувача дитячого садка» (№ 5, 2018) проведено в рамках ХХІ Міжнародного круглого столу «Медіаосвітні технології в навчальному процесі» в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 26 червня 2018 року.

Унікальний керівник усього дійства – від ідеї до презентації готових видань – український науковець, доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу теорії та методології гуманітарної освіти Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, відомий український лінгводидакт, медіапедагог, дослідник у галузі медіаосвіти Ганна Онкович.

/Files/images/рожок 7.jpg Творці абетки – літератори, редактори, бібліотекарі, учителі і навіть учні! Талановиті, дотепні, залюблені в українське слово… Серед них учитель Новоград-Волинської ЗОШ № 2 Ірина Рожок та її учениці-восьмикласниці Анна Новохатько, Анастасія Шапран та Ольга Якубовська.

Збірник, що вже вийшов, прислужиться вчителям, філологам, студентам і всім небайдужим до Слова. «Абетковий словограй», як зазначає Ганна Онкович, – крок і поштовх до утвердження думки, що «українське може бути домінантним», адже основна функція мови – націєтворча.

Олена Огородник, методист ІМЦ

Кiлькiсть переглядiв: 613

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.