Тренінг для вчителів англійської мови пілотних шкіл

З 24 по 27 червня 2018 року Дзюман Наталія Леонідівна, Красько Валентина Леонідівна, учителі Новоград-Волинського колегіуму, взяли участь у тренінгу-семінарі у рамках експерименту «Реалізація інтегрованого підходу в початковій освіті у контексті Концепції Нової української школи на базі загальноосвітніх навчальних закладів України на 2017-2022 роки» у м. Біла Церква.

Заключний тренінг проводився для вчителів англійської мови пілотних шкіл за участі Міністерства освіти і науки України, Британської Ради в Україні, видавництва та екзаменаційного департаменту Кембриджського університету.

Програма тренінгів передбачала опрацювання таких питань:

· уміння 21 століття та компетентнісний підхід до навчання мови у ранньому віці;

· особливості розумової діяльності учнів;

· цілі та методичні принципи навчання іноземної мови у ранньому віці;

· сутність діяльнісного спрямування навчання;

· новітні підходи до добору змісту та організації навчального процесу;

· ефективні технології навчання мови у комунікативному контексті: вивчення мови через ігри, пісні, римівки;

· відбір навчальних матеріалів відповідно до комунікативної ситуації.

Учителі ділилися досвідом навчання аглійської мови у 1 класі за новими програмами та пілотними підручниками видавництва Сambridge University Press та MM Publications, навчалися спостереженню за ходом уроку та конструктивному аналізу уроку, проводили мікротренування за темами "Використання пісень та римівок", "Виготовлення та використання флешкарток", "Ляльки та маски на уроці", "Саморобні книжки з малюнками".

У заході взяли участь понад 150 осіб. Результати, отримані в ході пілотування проекту показали, що вчителі, які викладатимуть англійську мову з 2018-2019 навчального року готові до викладання англійської мови у новому контексті та до поширення кращих міжнародних практик та підходів Нової української школи у своїх регіонах.

Олена Огородник, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 540

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.