Мовний табір у ЗОШ №10 Новограда-Волинського

Мовний табір у ЗОШ №10 Новограда-Волинського

З 29 травня по 08 червня 2018 року на базі Новоград-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 функціонував літній пришкільний мовний табір відпочинку «Rainbow» («Веселка»).

У таборі відпочивали та удосконалювали англійську мову 42 учні 1-4 класів. Організовували цікаве дозвілля школярів учителі початкових класів, англійської мови та фізкультури. Ця дружна команда зуміла показати, що вивчення мов – це цікаво і легко, а літній табір може бути веселим та яскравим.

Організація відпочинку передбачала різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби.

Комплектацію загонів здійснено з урахуванням вікових особливостей дітей та їх інтересів. Всі діти були об’єднані у 2 загони. Кожен загін мав свою назву, девіз, пісню, емблему.

Усі види виховної діяльності в таборі здійснювались відповідно до режиму дня. Робота проводилась згідно з планом та висвітлювалась на спеціальному стенді. Діти та їхні батьки мали змогу знайомитися з путівкою дня. Щоденно вівся фоторепортаж подій у таборі.

Обов’язковим було дотримання санітарно-гігієнічних вимог: створення порядку і затишку у приміщеннях, в ігрових кімнатах, актовій залі, місцях відпочинку.

Робота літнього мовного табору була спланована за тематичними днями.

1 ДЕНЬ – 29 травня. За програмою табору перший день – «We are friends» – був присвячений об’єднанню дітей в команди, вибору гасел, назв, проектуванню цікавих справ. Одна команда обрала назву «Butterflies» («Метелики»), інша – «Ladybugs» («Бедрики»).

Наприкінці дня діти презентували назви, девізи та пісні своїх загонів. Загін «Butterflies» обрав пісню «Fly, fly, fly the butterfly», а загін «Ladybugs» обрав пісню «The ladybug song».

2 ДЕНЬ – 30 травня. Тема дня «Sport and Health» («Спорт і здоров’я»). Діти багато часу провели на свіжому повітрі, граючись у спортивні ігри та відпочиваючи. Заняття з англійської мови розпочались із лексичної гри «Sport and Games», під час якої діти збагатили словниковий запас із цієї теми. Мультимедійна гра «Guess the Sports» сприяла закріпленню вивчених слів. Пізніше з інструктором фізичного виховання провели спортивні змагання «Веселі старти» між учасниками загонів. У результаті гри перемогла дружба.

3 ДЕНЬ – 31 травня. Тема дня – «Wiseheads and Dreamers». Із перших хвилин зустрічі діти налаштувалися на креатив. Ранок розпочався з традиційної зарядки з елементами вигадок та виконання пісень англійською мовою. Команди «Butterflies» та «Ladybugs» дружно виконали веселу вправу «Imaginary personalities».

Цього дня у таборі працювала АРТ-МАЙСТЕРНЯ! Діти створювали колажі відповідно до назв своїх загонів. Вихователі малювали дітям аквагрим.

Не менш цікаву гру «Розумні, кмітливі та допитливі» провели з дітьми бібліотекарі Людмила Станіславівна Роговська та Галина Анатоліївна Лівашевська.

4 ДЕНЬ – 1 червня. День був присвячений «Tourist Adventures» («Туристичним пригодам»). Не дивно, адже 1 червня – Мжнародний день захисту дітей. Учасники вирішили зустріти перший літній день веселим та бадьорим настроєм. Після енергійної зарядки, команди вирушили в міський парк культури і відпочинку, в якому відбувались заходи, присвячені цьому дню.

5 ДЕНЬ – 4 червня. Тема дня – «Animals Planet» («Планета тварин»). Надзвичайно цікаво і весело пройшов квест «Я у світі не один, що я знаю про тварин». Загони рухалися кожен за своїм маршрутом по 8 станціях: «Загадки про звірів», «Відеовікторина», «Тварини – казкові герої», «Звуки тварин», «Впізнай мене», «Загадки про птахів», «Відгадай ХТО?», «Склади пазл».

6 ДЕНЬ – 5 червня. Цей день в таборі «Rainbow» був присвячений музиці. Традиційна ранкова зарядка додала бадьорості на весь день. Тому усі наввипередки брали участь у лексично-музичних іграх та конкурсах. Під час цікавої інтерактивної гри діти збагатили свій лексичний запас новими словами, а саме назвами музичних інструментів. Веселим та пізнавальним виявився конкурс, в якому потрібно було відгадати назву мультфільму за піснею. Та найбільшої популярності в цей день було «Караоке». А енергійна пісня з рухами «I am the music man» миттєво поліпшила усім настрій та додала позитивних емоцій. Діти провели багато часу на свіжому повітрі, граючись в active games, танцюючи, співаючи пісень.

7 ДЕНЬ – 6 червня. Тема дня «Fairy Tales» («Казки»). Діти грали у лексичну гру «What fairy tale is it?» («Яка це казка?»), швидко відповідали на запитання вікторини «My favourite fairy tales» («Мої улюблені казки»). Дуже сподобалося виготовляти маски до казок. Діти із задоволенням знаходили підказки під час пошуково-розважальна гри «Шукачі казок». І наостанок учні малювали на асфальті своїх улюблених казкових героїв.

8 ДЕНЬ – 7 червня. Тема дня – «Nature» («Природа»). Після ранкової зарядки, вихователі разом з учнями вирушили на екскурсію до річки Случ. На галявині діти мали змогу відпочити, погратися в рухливі ігри, а також поспостерігати за чудовими краєвидами.

9 ДЕНЬ – 8 червня. Це був останній день роботи табору. Цього дня був святковий звітний концерт, під час якого учасники табору показали свої співочі й танцювальні таланти та найкращі театральні номери. Концерт розпочався з теплих слів подяки учнів. Захід пройшов вдало та захопливо, про що свідчили щедрі аплодисменти залу. На завершення відбулося урочисте вручення подарунків та весела фотосесія.

Програма табору була насиченою, цікавою та різноманітною. Літній мовний табір дав можливість дітям вивчати англійську мову у цікавій формі, весело провести час разом із друзями, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому.

У таборі панувала атмосфера взаємоповаги та дружби. Різноманітні ігри та вправи навчили дітей діяти однією командою, допомагати один одному.

Начальник табору Заторська Любов Миколаївна

Кiлькiсть переглядiв: 329

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.