ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ - 2018


Відповідно до чинних документів Міністерства освіти і науки України у Новограді-Волинському завершено основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освіти у 2018 році.

Цій надзвичайно важливій, соціально значущій процедурі передує ретельна підготовка. Проведено навчання та сертифікацію працівників, залучених до виконання обов’язків старшого інструктора, інструктора, чергового на пунктах проведення ЗНО. До роботи на пунктах залучено 227 педагогічних працівників, забезпечено супровід медичними працівниками, представниками поліції.

Всі випускники ЗЗСО міста були поінформовані про терміни та особливості ЗНО-2018, відбулися зустрічі працівників Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти з випускниками закладів освіти міста з метою роз’яснювальної роботи щодо участі у пробному ЗНО, ЗНО, ДПА та вступній кампанії.

310 випускників закладів загальної середньої освіти міста Новограда-Волинського взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Кількість учасників ЗНО з української мови і літератури (наймасовішого) на пунктах тестування Новограда-Волинського склала 1239 учасників (98% від зареєстрованих). Середня явка з усіх ЗНО складає 96%.

Особливістю цьогорічної кампанії стало те, що для студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівня акредитації (вищі училища, технікуми, коледжі) результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови зараховувалися як результат державної підсумкової атестації.

Новинкою тестування з англійської мови стало аудіювання (розуміння мови на слух). Для забезпечення проведення на базі СШ № 4 цього етапу ЗНО було придбано пристрої для програвання компакт-дисків із звуковим записом за кошти освітньої субвенції.

Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році були розташовані у приміщеннях НВК «Гімназія ім. Лесі українки – школа І ступеня», спеціалізованої школи №4, ЗОШ №№ 6,7. Вперше у цьому році відкрився пункт тестування на базі колегіуму. Відповідальними за пункти проведення ЗНО – директорами НВК Ю.А. Рошкою, СШ № 4 В.А. Сільвертюк, ЗОШ № 6 Н.М. Кирчун, ЗОШ № 7 В.І. Овдіюком, колегіуму Седлецькою К.Д. забезпечено організацію проведення зовнішнього незалежного оцінювання на належному рівні згідно з вимогами чинного законодавства.

До роботи на пунктах зовнішнього незалежного оцінювання було залучено 32 громадських спостерігача із числа представників батьківських комітетів ЗЗСО міста, громадських організацій, управління освіти і науки.

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики, української мови і літератури, англійської мови, біології, історії України та географії відбулося на пунктах, розташованих у місті Новограді-Волинському, інші предмети (а саме: німецька мова, фізика, хімія) випускники здавали у базовому населеному пункті м. Житомирі. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України підвезення учнів здійснювалося за рахунок бюджетних коштів.

Щиро бажаємо нашими випускникам гарних результатів та здійснення омріяних задумів!

Відповідальна за проведення ЗНО у м. Новограді-Волинському

Марченко Н.М., методист інформаційно-методичного центру

управління освіти і науки

Кiлькiсть переглядiв: 557

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.