Навчальний тренінг «Реалізація Концепції Нової української школи освітніх галузей «Мистецтво» та «Фізична культура»




У червні 2018 року на базі Новоград-Волинської спеціалізованої школи №4 з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів «Школи сприяння здоров’ю» відбувся навчальний тренінг «Реалізація Концепції Нової української школи освітніх галузей «Мистецтво» та «Фізична культура» для профільних методистів, голів методичних об’єднань вчителів музичного та образотворчого мистецтв, фізичної культури.

Навчальний тренінг проводили методисти, психологи, тренери НУШ та викладачі КЗ «Житомирський ОІППО». Учасниками тренінгу були голови методичних об’єднань вчителів музичного та образотворчого мистецтв, фізичної культури, учителі початкових класів та вчителі фізичної культури, які викладатимуть ці предмети у перших класах у 2018-2019 н.р., 2019-2020 н.р.

/Files/images/35151264_2023166461029950_8716173855606964224_o.jpg З метою підготовки вчителів до роботи у перших класах були розглянуті такі питання: «Готовність вчителів до роботи в умовах Нової української школи»; Психологічний аспект готовності вчителів до реалізації Концепції «Нова українська школа»; «Ціннісний потенціал предметів художньо-естетичного циклу в контексті реалізації ідей Концепції Нової української школи»; «Фізична культура відповідно до Концепції Нової української школи».

/Files/images/35298507_2023166411029955_8284510890531749888_o.jpg Відповідно до листа КЗ «Житомирський ОІППО» на базі Новоград-Волинської спеціалізованої школи №4 з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів «Школи сприяння здоров’ю» проводилися заняття для педагогів міста Новоград-Волинського та району, об’єднаних територіальних громад (Піщівська, Чижівська, Городницька, Брониківська); Баранівського району, Ємільчинського району, Пулинського району та об’єднаних територіальних громад у межах цих районів. Учасниками навчального тренінгу від нашого міста були учителі початкової школи, музичного та образотворчого мистецтв, учителі фізичної культури.

Відповідно до програми навчального тренінгу, установчі, загальні питання були розглянуті в актовій залі СШ №4. Методисти КЗ «Житомирський ОІППО» проводили заняття у секціях «Мистецтво» та «Фізична культура». Педагоги нашого міста були активні, цікавилися особливостями навчання в умовах Нової української школи. Звичайно, піднімали і проблеми: навчально-матеріальне забезпечення проведення уроків фізичної культури та предметів художньо-естетичного циклу; стан здоров’я дітей; формування мотивації в учнів до занять фізичною культурою; виявлення здібностей та інтересів дітей; співпраця з батьками.

Підсумки роботи підвів Шегеда А.Ф., проректор КЗ «Житомирський ОІППО» ЖОР. Усі учасники навчального тренінгу отримали сертифікати «Про підготовку вчителів для роботи в умовах Нової української школи».

Світлана Бондарчук, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 741

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.