День науки

18 травня 2018 року в ЗОШ № 7 відбулося міське свято День науки.

Це свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи відомих учених, наукових установ України згідно з Указом Президента України «Про день науки» від 14 лютого 1997 року.

На святі були присутні А.О. Табакова, заступник начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради, А.В. Морозов, кандидат технічних наук, декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету, О.А. Громовий, кандидат технічних наук, доцент, декан факультету інженерної механіки Житомирського державного технологічного університету, та учні міста.

Метою свята була демонстрація наукових винаходів, зацікавлення учнів навчальних закладів міста, майбутніх абітурієнтів, до вступу на технічні спеціальності, фізико-математичні факультети, факультети інформаційних технологій та інженерної механіки.

У привітанні заступник начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради А.О.Табакова розповіла про підтримку точних наук на рівні міста, адже це надзвичайно важлива і копітка праця, тому управління освіти і науки виступило основним ініціатором проведення свята в такому форматі, яке сприятиме зацікавленню учнів новітніми розробками в сфері інформаційно-комп’ютерних технологій, робототехніці, механіці тощо.

Наступним етапом свята став виступ представників Житомирського державного технологічного університету А.В. Морозова, декана факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, наукову діяльність університету, розповів про цікаві проекти та стартапи, які започаткували студенти під супроводом викладачів ВНЗ. Декан ближче познайомив із практичними розробками університету та представив підприємства, де вони впроваджуються.

Гостей свята вразила виставка технічних та наукових розробок. Команда викладачів та студентів ЖДТУ презентувала власні винаходи та проекти. Учні мали змогу поринути у віртуальну реальність за допомогою 3D окулярів, спеціальна комп’ютерна програма генерувала у візерунок вишиванки ім’я учнів. Присутні з цікавістю спостерігали за роботою 3D - принтера та 2D – плоттера. Справжній захват викликала роботизована колісна платформа та роботизована електронна рука. Центр робототехніки "Boteon" пропонував здійснити дитячі мрії і вирушити у справжню міжпланетну подорож у літній школі роботехніки сезону 2018 – «Космічне поселення» Boteon».

Цьогорічною родзинкою стало практичне представлення учнями освітніх закладів міста проектів та експериментів. Делегації учнів почергово відвідували локації, де проводилися демонстрації. Усі з інтересом спостерігали за роботою фонтанів Герона, вази Тантала, фізичними дослідами, демонстрацією принципів дії запобіжників, магнітної дії електричного струму та пристроїв для перевірки знань, які були розроблені та сконструйовані власне самими учнями. Проведено серію дослідів, що підтверджують існування атмосферного тиску, експерименти «Кулька в банці», «Кулька з хустинкою» з теми «Тиск», дослід з теми «Дифузія». Продемонстровано учнівські проекти та установки.

На завершення заходу усіх присутніх на стадіоні ЗОШ № 7 чекали показові польоти моделей гуртка авіа моделювання ЦНТТУМ.

Ведуча та співорганізатор свята О.М.Костюк, методист ІМЦ, подякувала усім, хто долучився до проведення міського свята День науки, вручила освітнім закладам подяки управління освіти і науки та солодкі подарунки, надані ПП «Бісквіто-Мілк».

Переконані, що саме такі зустрічі сприяють розкриттю талантів учнів, які отримують можливість творити, рости та вдосконалюватися. Можливо, дехто саме в цей час зрозумів, що в майбутньому хоче стати винахідником, інженером чи програмістом, пов’язати свою діяльність із наукою.

Методист

інформаційно-методичного центру О.М.Костюк


Галерея "День науки 2018"

Кiлькiсть переглядiв: 463

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.