Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)


15-16 травня 2018 року за ініціативи управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та підтримки управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, Новоград-Волинської районно-міської організації ТСОУ, представників військових, членів громадських організацій відбувся міський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самостійності та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.
15 травня на базі військової частини А3814 відбулося урочисте відкриття забезпечили командир військової частини Борісов Микола Миколайович; майор запасу, начальник клубу Щурук Володимир Анатолійович; військовий оркестр 30-ї механізованої бригади; учні ЗОШ №5 на чолі із заступником директора з виховної роботи Захаровою Ольгою Анатоліївною. На святі були присутні гості: Ващук Тетяна Володимирівна, начальник управління освіти і науки; Табакова Аліна Олександрівна, заступник начальника управління освіти і науки; представники військових, громадських організацій, директори та заступники директорів закладів освіти міста. З вітальним словом до учасників змагань звернулися Ващук Тетяна Володимирівна, начальник управління освіти і науки та головний суддя Назарчук Ігор Володимирович, майор запасу.
У військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») брали участь всі заклади загальної середньої освіти міста. Відповідно до Положення кожна команда-рій підготувала форму, емблему, патріотичну пісню та продемонструвала виконання стройових прийомів. Оцінювали конкурсні змагання: Назарчук І.В., головний суддя, майор запасу; Чернявська О.С., секретар гри, член об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО; Дюбо І.О., член громадської організації «Громадський корпус»; Ліберда В.А., член Новоград-Волинського братства ОУН-УПА; Гочуа С.І. та Карпенко І.А., військові капелани; Олександра Радчук, директор Молодіжного центру; представники військових; медичні сестри Новоград-Волинської організації Товариства Червоного Хреста України; викладачі Школи мистецтв; учителі фізичної культури закладів освіти. Рої змагалися в конкурсі «Впоряд», стрільбі з пневматичної гвинтівки, конкурсі знавців історії «Відун», творчо-мистецькому конкурсі «Ватра». На завершення першого дня змагань всіх учасників гри «Сокіл» («Джура») пригостили смачним солдатським обідом, приготованим кухарями військової частини А3814.
Другий день гри вперше відбувся на правому березі річки Случ. В цей день відбулися змагання «Рятівник», учасники долали туристсько-спортивну смугу перешкод, а також «Таборування». Незважаючи на погіршення погодних умов, команди були сповненні козацького запалу та духу змагань.
Кожний рій гідно представляв свої досягнення, вміння та здобутки. Проте, як і будь-якому конкурсі, є переможці. І місце виборов рій ЗОШ №10, ІІ місце - ЗОШ №7, ІІІ місце – рій НВК та ЗОШ №2. За ініціативи головного судді Назарчука І.В. та директора меблевої фабрики «Alex-Garant» Андрущенка М.Д. рій-переможець отримав перехідний прапор та футболки з емблемою гри, а також від управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради перехідний кубок. Козацькими грамотами за І місця всіх конкурсних змагань рої нагородив обласний отаман українського реєстрового козацтва, генерал козацтва Дроздюк О.М., зокрема: конкурс «Впоряд» - НВК, «Відун» - колегіум, стрільба з пневматичної гвинтівки – ЗОШ №10, «Ватра» - НВК, туристсько-спортивна смуга перешкод – ЗОШ №7, «Рятівник» - НВК, «Таборування» - НВК. Від Новоград-Волинської районно-міської організації ТСОУ три рої-переможці (ЗОШ №10 – 1 місце, СШ №4 – 2 місце, ЗОШ №3 - 3 місце) за змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки отримали солодкі подарунки та грамоти. Громадська організація «Громадський корпус» вручила подарунки рою ЗОШ №5 за виступ у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра» та найкращому стрільцю із ЗОШ №10.
Дякуємо всім хто долучився до організації та проведення міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та вітаємо з перемогою рій ЗОШ №10 та керівника Онищука В.Л., учителя предмету «Захист Вітчизни».
Тетяна БАЛАУШКО, головний спеціаліст управління освіти і науки


Кiлькiсть переглядiв: 554

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.