Семінар учителів української мови та літератури в ЗОШ №3

2 квітня 2018 року в Новоград-Волинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 проведено міський семінар-практикум учителів-філологів з теми «Національно-патріотичне виховання на уроках української мови та літератури».

«Наука рідної мови, літератури – це наука про найголовніше: про Україну, про рідну землю, її силу й красу, її минуле й майбутнє», - стверджував В.Сухомлинський. Саме засобами предметів гуманітарного циклу формується духовно багата мовна особистість.

Справжні юні патріоти - гуртківці літературної студії «Дивослово» (керівник - Марчук Т.А., учитель української літератури) представили літературно-музичну композицію «Наша мова калинова». Прозвучали поезії Т.Шевченка та Ліни Костенко у виконанні Павла Буковського, учня 9-А класу. Вірш Лесі Українки «Як дитиною бувало» був прочитаний ученицею 3-Б класу Шаправською Софією, а учень цього ж класу Данюк Артем продекламував власний вірш. Емоційно виразно були прочитані поезії гуртківцями Гарбовською Іриною (9-А кл.), Кондратюк Мариною (9-Акл.), Лозовенко Євою (6-А кл.), Свистуновою Юлією (6-Акл.), Дрозд Зоряною (6-Акл.), Валінкевич Анастасією (6-А кл.). Із захопленням присутні слухали пісні у виконанні учениці 9-А класу Коростель Анни і її мами та учениці 6-А класу Шевченко Вікторії. Закликом звучали слова: «Не цурайтесь, люди, мови! Не цурайтесь роду! Як зачахне рідне слово, Не буде народу!»

Учасники семінару взяли участь у майстер-класі Вознюк Т.С., навчаючись створювати комп’ютерне тестування з української мови за програмою «My Test».

Урок розвитку зв’язного мовлення у 6 класі з теми «Твір-опис приміщення в художньому стилі «Хата моя, біла хата» провела Маліновська Н.П.

Классович С.П. запросила учасників семінару на показовий урок української літератури з теми «О.Довженко – видатний український кінорежисер і письменник. «Ніч перед боєм» - твір про героїзм, самовідданість, патріотичні почуття українців, проявлені під час воєнного лихоліття».

Низку вправ-криголамів провела з філологами шкільний психолог.

Девізом семінару стали слова Бернарда Шоу: «Патріотизм – це переконання, що твоя країна краща за інші тому, що саме в ній ти народився».

Олена Огородник, методист ІМЦ


Галерея "Семінар учителів української мови та літератури в ЗОШ №3 2018"

Кiлькiсть переглядiв: 532

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.