Семінар учителів англійської мови в ЗОШ №7

5 квітня 2018 року в Новоград-Волинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 проведено міський семінар учителів англійської мови з теми «Використання інноваційних технологій для розвитку креативності учнів на уроках англійської мови та в позаурочний час».

Учасників семінару привітав директор школи Овдіюк В.І. та зазначив, що сьогодення характеризується блискавичним розвитком науки і техніки, запровадженням нових досягнень у різні сфери людської діяльності. Тому стрімко зростає потреба у творчій, мислячій, високоінтелектуальній особистості, яка здатна засвоювати інновації в будь-якій галузі. Оскільки в сучасному світі проблема розвитку креативності учнів є досить актуальною, усі цивілізовані країни дбають про творчий потенціал суспільства загалом та кожної людини зокрема. Тож посилюється увага до розвитку креативних здібностей людини, надання їй можливості виявити їх…

Вправи на емоційне налаштування педагогів «Я і моя креативність» провела практичний психолог Примак Л.П., адже необхідною умовою успішного навчання школярів є творча особистість учителя, оскільки саме він своїм прикладом розвиває внутрішнє бажання учнів постійно самовдосконалюватись.

Кожен урок англійської мови повинен бути спланований так, щоб він міг розкрити творчий потенціал дітей, невимушено спонукати до самостійного пошуку, сприяти розширенню кругозору учнів, а найголовніше – бути приємним та цікавим.

Реалізувати все це можна лише тоді, коли вчитель знайде найефективніші методи та прийоми, які можуть зацікавити учнів, увести їх у творчу атмосферу уроку. Тому для досягнення успішності вивчення англійської мови поряд із традиційними формами слід використовувати новітні технології, спрямовані на формування вмінь та навичок, що відповідають вимогам сучасного світу.

Саме такими були уроки англійської мови, проведені в рамках семінару: «Seasons and activities» (5 клас, учитель Крижановська О.О.), «The world of nature» (4 клас, учитель Пасічник Т.А.) та позакласний захід «Spring and Love».

Засвітити вогник інтересу в очах дитини, зробити навчання посильним і приємним – непросте завдання для кожного вчителя. А щоб бути хорошим учителем, треба любити те, чого навчаєш, і тих, кого навчаєш.

Олена Огородник, методист ІМЦ


Кiлькiсть переглядiв: 645

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.