Програмування стало більш доступне

10 травня 2018 року в СШ №4 в рамках співпраці КЗ «ЖОІППО» ЖОР та інформаційно-методичного центру відбувся семінар-практикум учителів інформатики з теми «Система підготовки обдарованих школярів до олімпіади з інформатики»

З вітальним словом до учасників семінару-практикуму заступник директора школи з навчально-виховної роботи Макарчук Л.В., яка познайомила усіх присутніх з планом семінару.
Під час роботи семінару відбувся майстер-клас для учнів міста 8-9 класів «Розв’язування нестандартних задач із програмування з використанням інтернет-порталу E-Olymp» під керівництвом Жуковського С.С., доцента, кандидата педагогічних наук, методиста КЗ «ЖОІППО» ЖОР. Дуже цікавим стало інтерактивне розв’язування задач з учнями, використання логічних ігор та спільне прийняття рішень. Записаний код програми одночасно декількома мовами програмування був завантажений та опрацьований на порталі.
Разом з учнями Сергій Станіславович розв’язав цікаві олімпіадні задачі з програмування міського та обласного рівня. Учителя мали змогу долучатись до обговорення цікавих ідей щодо розв’язків задач.
В другій частині семінару-практикуму відбулася лекція Жуковського С.С. для вчителів інформатики ЗЗСО міста «Система підготовки обдарованих школярів до олімпіади з інформатики», під час якої відбулося обговорення участі учнів в літніх школах програмування м. Житомира та в м. Рівне.
Жуковський С.С. поділився власним досвідом щодо зацікавлення учнів до розв’язування задач з програмування. На порталі E-Olymp кожен педагог мав змогу створити власну групу та власне змагання серед учнів, адже кожному було надано права керівника групи та право створювати змагання на порталі. Сергій Станіславович детально проінструктував про написання програмних кодів задач під час уроку, ознайомив із зразками задач, які доцільно використовувати під час навчання.
Учасники семінару-практикуму відмітили доцільність використання даного порталу на уроці, адже саме розв’язування логічних задач та знання програмних кодів і є основою програмування. Також важливим є зацікавленість учнів в такій роботі, саме такі розробки є в сьогоденні популярними серед молоді, які дають змогу застосовувати власну фантазію та використовувати мови програмування для написання різних додатків та програм для власних гаджетів.
Заключною частиною заходів стали рефлексивні відгуки учасників, де кожен мав змогу висловити власну думку та побажання.

Олена КОСТЮК, методист ІМЦ


Кiлькiсть переглядiв: 593

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.