Стартап «Ціннісне середовище сучасного освітнього закладу»

Стартап «Ціннісне середовище сучасного освітнього закладу»

Вакульчук А.В., заступник директора ЗОШ №10, 04 травня 2018р. взяла участь у методичному стартапі «World caf? «Ціннісне середовище сучасного освітнього закладу», проведеному майстрами педагогічної справи Шуневич Оксаною Михайлівною, доцентом кафедри методики викладання навчальних предметів, кандидат педагогічних наук, Смагіною Таїсою Миколаївною, завідувачкою кафедри методики викладання навчальних предметів, кандидатом педагогічних наук, доцентом, для методистів інформаційних центрів та вчителів української мови та історії на базі комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради.

Родзинкою заходу стала форма його проведення - World caf?, що дало змогу завдяки взаємодії в групах та поєднанню безлічі думок поглиблено розглянути проблему: ціннісні орієнтири сучасного освітнього закладу з точки зору різних корпорацій: адміністрації, учителів, учнів, громадськості, батьків.

У процесі діалогу визначалися основні кроки вирішення найважливіших освітніх проблем у світлі Концепції «Нова українська школа».

Смагіна Л.М. ознайомила учасників стартапу з Концепцією «Виклик-відгук» Арнольда Джозефа Тойнбі, запропонувавши визначити, до якої групи цивілізаційних викликів належать ті, що пов’язані з реформою в освіті. Модератори провели з вчителями гру сенсів, у ході якої мали змогу розподілити ціннісні орієнтири на позитивні і негативні, а з приводу двояких понять проводився конструктивний діалог.

Смагіна Л.М. та Шуневич О.М. як модератори-професіонали змогли підібрати ключик до відвідувачів кафе і переконали, що лише однодумці можуть подолати будь-які виклики у суспільстві, а ціннісні орієнтири залишаються незмінними для будь-яких епох.

Антоніна Вакульчук, заступник директора ЗОШ №10
Кiлькiсть переглядiв: 402

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.