День цивільного захисту з об’єктовим тренуванням в НВК «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня»

Усі ми живемо на прекрасній планеті Земля. Це єдина планета, на якій є блакитні озера та річки, зелені ліси та гаї, різноманітні звірі й птахи, що роблять чудовою і цікавою кожну мить людського життя. Але, на жаль, життя не завжди буває спокійним. Щодня ми чуємо новини про нещасні випадки, які зненацька спіткали мирних громадян. Як важливо, щоб у таких ситуаціях людина не розгубилася і пригадала, як поводитися, як урятуватися самій та допомогти іншим.

25 квітня у нашому навчальному закладі відбувся навчально-методичний збір відповідальних осіб з питань ЦЗ у ЗЗСО міста. На цей захід завітали й представники міської влади та працівники ДСНС. День цивільного захисту у НВК розпочався з тематичної радіолінійки. Класні керівники провели з учнями тематичні уроки та бесіди з ЦЗ.

Після умовного сигналу «Увага всім!» відбуласяевакуація учасників освітнього процесу з приміщення НВК, яка тривала близько трьох хвилин. Про «надзвичайну ситуацію» в НВК у телефонному режимі було проінформовано управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради. Після шикування особового складу НВК, класні керівники доповіли відповідальним особам про те, що всі учні залишили приміщення закладу. Однак з’ясувалося, що в приміщенні закладу залишилася техпрацівник. Завдяки злагодженим діям рятувальників, якими керував фахівець з оперативного реагування 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини капітан Троцький Максим Валерійович, умовну «пожежу» було швидко ліквідовано і врятовано «потерпілу».

По закінченню рятувальних заходів перед присутніми виступили заступник начальника управління освіти і науки Новоград - Волинської міської ради Табакова Аліна Олександрівна, начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради Висоцька Анна Фітесівна та директор НВК Рошка Юрій Антонович, які наголосили на важливості відпрацювання здатності учнів та персоналу грамотно і чітко діяти у надзвичайних ситуаціях з метою захисту свого здоров'я та життя. З цим завданням педагогічний та учнівський колективи справились на високому рівні.

Згодом, відповідно до заздалегідь розробленого плану, відбулася ціла низка тематичних заходів. Рятувальники у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» продемонстрували учням техніку ДСНС та вибухонебезпечні предмети. Волонтер Новоград-Волинського відділення Червоного Хреста Габрик Наталія Миколаївна продемонструвала майстер – клас з медичної допомоги.

Спортивно – воєнізовану естафету, майстер класи з медичної підготовки та дій у надзвичайних ситуаціях, виставку засобів індивідуального захисту підготували та презентували присутнім учителі закладу Шуляк Л.В., Наумович С.О., Чернецький Ю.Л. та медична сестра Володько О.В. Учні із цікавістю та задоволенням приміряли на себе спеціальне захисне спорядження, ознайомились з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників. Такі тренування надовго запам’ятаються дітям і дорослим.

Педагог-організатор Мартинюк А.А. для учнів 1-6 класів підготувала виступ агітбригади ДЮП «СПАЛАХ», а також вікторини та перегляд мультфільмів. До участі у квесті «Подорож стежинами здоров'я» були залучені учні 7-х класів. Перемогу у цьому заході здобула команда 7-В класу. Квест підготувала та провела Добрянська О.М. - учитель основ здоров’я.

Упродовж дня у НВК працювали виставка малюнків, плакатів, поробок на теми:

Ÿ «Терроризму – «НІ» !»,

Ÿ «Обережно-вибухонебезпечні предмети»,

Ÿ «Сірник малий-біда велика»,

Ÿ «Надзвичайні ситуації очима дітей», які були організовані керівниками гуртків Ковнацькою Н.В. і Свідерською Л.Л.

Учні 3-Б та 4-их класів презентували цікаві лепбуки на тему «Пожежна безпека», які створили власноруч.

Після низки заходів відбувся збір керівного складу ЦЗ НВК та гостей, на якому було підведено підсумки та відзначено злагодженість дій особового складу навчально-виховного комплексу у надзвичайних ситуаціях.

Відповідальна особа з питань ЦЗ у НВК «Гімназія імені Лесі Українки-школа І ступеня» В.М. Яценко


Кiлькiсть переглядiв: 501

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.